Primele concluzii la elaborarea Master Planului de Transporturi al judeţului Suceava

> Între acestea se numără şosele de centură la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, Frasin, Vama şi Marginea, modernizări de drumuri judeţene, 25 de sensuri giratorii şi benzi de stocare

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, concluziile de etapă în urma primei întâlniri privind realizarea Master Planului pe Transporturi al judeţului Suceava, arătând că se impune realizarea de zece şosele ocolitoare, modernizarea mai multor drumuri naţionale şi judeţene, construirea a 25 de sensuri giratorii pe drumurile naţionale şi judeţene, dar şi benzi de stocare.

„M-am întâlnit cu comisia tehnică pentru prima discuţie pentru Master Planul pe Transport pe care o avem în contextul Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean (PATJ) care urmează să fie realizat, fiind declanşate procedurile de licitaţie” a declarat preşedintele CJ Suceava.

Flutur a spus că în cadrul discuţiilor a fost dezvoltat subiectul sectorului infrastructura de transporturi cu arhitectul-şef, cu specialişti în cadastru din CJ Suceava şi cu cei din Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

„În urma primei analize s-a evidenţia necesitatea realizării a 18 sensuri giratorii pe drumurile naţionale şi alte şapte sensuri giratorii pe drumurile judeţene” a spus preşedintele CJ Suceava.

Astfel, potrivit lui Flutur, pe 12 trasee de drumuri naţionale ar trebui sensuri giratorii, exemplificând cu DN 2 la Vadu Moldovei în legătura cu drumul spre Tg Neamţ, dar şi la Spătăreşti spre Boroaia sau la Grăniceşti, la legătura spre Rădăuţi, ca şi altele. Pe DN 17 ar fi necesare sensuri giratorii la Frasin la legătura cu Stulpicani, la Pojorâta pentru legătura cu Transrarău sau pe DN 17 A, două sensuri giratorii la Marginea, dar şi la Vatra Moldoviţei.

Totodată, s-a identificat necesitatea realizării a şapte sensuri giratorii pe drumuri judeţene cum ar fi la Frătăuţii Noi, la Hârtop, la Bosanci, la Costâna, la Arbore.

„Mai mult, s-a stabilit că e nevoie urgentă de zece centuri ocolitoare la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, Frasin şi Vama şi Marginea”, a spus Flutur.

El a mai spus că în cadrul discuţiilor s-a abordat şi problema materializării benzilor de stocare a traficului. „Acolo unde fizic nu se pot face giratorii, trebuie realizată bandă de stocare a traficului pentru fluidizare şi siguranţă” a arătat Flutur, care a menţionat că va fi nevoie şi de semaforizări.

Flutur a mai declarat că s-a discutat şi despre necesitatea arondării clare pentru curăţenia şi întreţinerea de pe marginea acestor drumuri.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că din discuţii a reieşit nevoia de modernizare a drumurilor din judeţ.

„Multe din tronsoanele de drum şi naţionale, şi judeţene au nevoie de modernizare. În primul rând DN 2, de la intrarea în judeţul Suceava de la Drăguşeni, pe multe porţiuni are nevoie de modernizare” a spus Flutur.

El a anunţat că pe marginea acestui proiect va exista o dezbatere la mijlocul lunii septembrie cu asociaţii ale transportatorilor din judeţ, cu mediul de afaceri, Camera de Comerţ şi Industrie, cu asociaţiile din turism şi cu Ordinul Arhitecţilor.

„Facem o primă dezbatere, după care vom avea o întâlnire cu toţi primarii din judeţ. La unul din puncte vom prezenta proiectul master planului de transport din judeţ, urmând să facem acelaşi lucru pe master planul de turism şi apoi master planul de punere în siguranţă a cursurilor de apă” a mai spus Flutur.

El a declarat că după aceste discuţii va fi stabilită o ordinre a urgenţelor de intervenţie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI