Şedinţă de Guvern la Suceava!

Prefectul Mirela Adomnicăi: Avem mai multe variante şi trebuie pregătit contextul. Vor trebui pregătite şi proiecte necesare judeţului care să fie adoptate atunci

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat în cadrul emisiunii „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV că o acţiune importantă pentru marcarea Centenarului Unirii Bucovinei cu România ar fi organizarea, la Suceava, a unei şedinţe de guvern.

„Eu îmi doresc o şedinţă de guvern la Suceava. Avem mai multe variante şi trebuie pregătit contextul pentru acea şedinţă de guvern. Ar fi un eveniment pe care judeţul Suceava îl merită şi se justifică o şedinţă de guvern la Suceava” a spus Adomnicăi.

Prefectul a explicat că, pentru şedinţa de guvern care ar urma să fie organizată la Suceava, va trebui să fie pregătite proiecte necesare judeţului şi care să fie adoptate atunci.

„Priorităţile pentru judeţul Suceava nu sunt nici foarte multe şi nici prea puţine. Atunci priorităţile trebuie prioritizate pentru ca solicitarea pe care o formulezi să aibă şansă sută la sută să fie realizată pentru că trebuie ţintită foarte bine o solicitare în condiţiile în care sunt atâtea judeţe, sunt atâtea regiuni care pot fi clasificate în ceea ce priveşte abordările în problema investiţiilor. Din nefericire, şi regiunea nord-est, şi judeţul Suceava, din diferite motive, sub diverse guvernări nu s-au situat într-un top în ceea ce priveşte preferinţele pentru investiţii. De aceea este foarte bine să ne gândim ce ne dorim, ce e mai important pentru noi” a spus Adomnicăi.

Ea consideră că este nevoie de abordarea pragmatică a acestor probleme.

„Să nu fabulăm în fiecare zi despre tot felul de proiecte fără şanse de realizare. Abordarea pragmatică mi se pare cea mai eficientă” a spus prefectul.

Ea a adăugat că a citit şi în presa locală, dar a constatat şi în discuţiile cu diverse medii că sucevenii se plâng că, în comparaţie cu vestul ţării, în Suceava nu e niciodată nimic.

„Eu cred că o abordare pragmatică a priorităţilor susţinută cu un lobby, cel puţin pe această guvernare, va face ca, după trei ani de zile, să avem un bilanţ cu care să ne putem mândri în judeţul Suceava. Eficienţa presupune să faci lucruri şi să nu vorbeşti despre ele” a spus Mirela Adomnicăi.

La Suceava a mai fost organizată o şedinţă de guvern în anul 2003, când premier era Adrian Năstase, iar ulterior s-a aprobat creditul de 83,6 milioane de euro pentru proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: