La Forumul Economic Mondial din Polonia

Gheorghe Flutur va prezenta nevoia finanţării drumului expres ce leagă Suceava de Varşovia şi Bucureşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, participă la Forumul Economic Krynica din Polonia (5-7 septembrie), unde va aborda mai multe teme de interes pentru judeţ, dar şi pentru regiune.

Flutur a spus că, în marja acestei reuniuni, va avea o întâlnire cu mareşalul voievodatului Podkarpackie (Subcarpatia), Wladyslaw Ortyl, cu care va discuta intensificarea colaborării în condiţiile în care între judeţul Suceava şi acest voievodat există un protocol de cooperare.

El a mai spus că va aborda în discuţii şi susţinerea coridorului nord-sud pentru o autostradă sau drum expres de la Varşovia la Bucureşti prin Suceava.

În ceea ce priveşte dezbaterile din cadrul Forumului Economic, Gheorghe Flutur va avea o intervenţie pe teme de infrastructură şi va prezenta nevoia finanţării coridorului nord-sud care să lege judeţul Suceava de nordul Poloniei şi de Bucureşti, dar şi strategia regională pe infrastructură.

„Voi avea şi o temă pe turism cu prezentarea ofertei turistice a judeţului Suceava, a Bucovinei în perspectiva europeană cu destinaţii turistice de succes cu particularizarea tradiţiilor” a spus Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că va aborda şi problema clusterului inovativ privind parcul de bioeconomie pe industrie alimentară Suceava – Botoşani.

Potrivit site-ului oficial, forumul este cel mai important din centrul şi estul Europei, având peste 3000 de invitaţi din 60 de ţări din Europa, Asia şi America. Forumul cuprinde peste 180 de mese rotunde şi şase sesiuni de comunicare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: