Criza de autoritate de la Şcheia a fost exemplificată cu vandalizarea maşinii Poliţiei în faţa sediului

 Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că situaţia infracţională din Şcheia are o valoare simbolică a crizei de autoritate după ce maşina Poliţiei a fost vandalizată în faţa Postului de Poliţie, dar a menţionat că, după instituirea zonei de siguranţă publică, romii de la Şcheia au început să se fure între ei.

Adomnicăi a spus, joi seara, în cadrul emisiunii „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV, că pentru ea Şcheia are acum o valoare simbolică.

„Statistic nu stăm mai rău ca în primăvară. Deja dosarele se finalizează cu trimitere în judecată şi cu aplicarea unor sancţiuni privative de libertate, dar faptul că maşina Poliţiei parcată în faţa Postului de Poliţie a fost vandalizată mi s-a părut că are o semnificaţie de simbol referitor la o criză de autoritate, iar atunci am simţit şi eu şi este numai bine gândită acum această perioadă de 30 de zile de zonă sensibilă cu măsuri intensive, cu element surpriză, cu opriri în trafic, astfel încât după 30 de zile să fie deja instalate Poliţia Locală şi camerele de supraveghere, care să preia terenul deja puţin desţelenit şi cu un semnal transmis” a spus prefectul.

Ea a adăugat că, în ultima vreme, nu au mai fost relatate în presă spargeri de domiciliu, dar că agenţii economici au devenit victimele nucleului infracţional de la Şcheia. „Pe de altă parte, discuţia referitoare la agenţii economici e mai complicată, pentru că ei au obligaţia de a-şi asigura paza în ceea ce priveşte proprietatea” a spus prefectul. Ea şi-a exprimat convingerea că vor fi rezultate pozitive în baza planului de măsuri adoptate acolo şi a spus că dorinţa sa este ca rata de infracţionalitate să fie păstrată la acelaşi nivel, iar în timp să scadă.

„Important este că nu mai sunt comise furturi din domiciliile persoanelor fizice şi că au scăzut foarte mult şi infracţiunile cu violenţă. Azi noapte (noaptea de miercuri spre joi – n.n.) a fost raportat un furt, între ei, romii. Prejudiciul a fost şase parfumuri. Sper să ajungem în zona asta în momentul în care se termină cele 30 de zile de zonă specială” a spus Mirela Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: