Mirela Adomnicăi:

Când am intensificat monitorizarea pe Şcheia, ne-am trezit că a crescut rata de infracţionalitate în Burdujeni

Prefectul Mirela Adomnicăi a declarat că, în comuna Şcheia, situaţia privind infracţionalitatea va trebui abordată pe termen lung, arătând că nucleul infracţional din Şcheia s-a mutat în Burdujeni când au început acţiuni intensificate ale forţelor de ordine în Şcheia.

„Acolo problema trebuie gestionată pe termen lung. Noi am instituit, începând cu 28 august, zona specială privind siguranţa publică timp 30 de zile” a reamintit Adomnicăi în cadrul emisiunii „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV.

Mirela Adomnicăi a adăugat că anul acesta a mai fost decretată o zonă specială în cartierul Burdujeni, după ce a crescut infracţionalitatea, în condiţiile în care în Şcheia au fost luate măsuri speciale.

Adomnicăi a explicat că zona specială de siguranţă publică poate fi instituită pentru 30 de zile, în condiţiile în care se constată o creştere a ratei criminalităţii într-un termen mai scurt şi ineficienţa unor măsuri luate într-un termen scurt cu titlu de excepţie.

„Am luat măsuri cu titlul de excepţie, nefiind instituită această zonă specială la Şcheia în martie şi în luna aprilie. A scăzut într-o anumită măsură rata infracţionalităţii. Din păcate, după ce am ridicat aceste măsuri de excepţie, acum s-a recidivat, după o perioadă. A fost un alt fenomen: când am intensificat monitorizarea pe Şcheia, ne-am trezit că a crescut rata de infracţionalitate în cartierul Burdujeni, astfel încât şi acolo a fost instituită zonă specială de siguranţă publică şi s-a insistat timp de 30 de zile şi acolo” a spus Adomnicăi.

Ea a adăugat că situaţia este înregistrată şi pe fondul lipsei de resurse umane în Poliţie şi Jandarmerie, ca urmare a valului de pensionări.

„Acum am sentimentul că întindem un elastic, iar ce cârpesc într-o parte, descopăr în altă parte” a spus prefectul.

Ea a mai declarat că nucleul infracţional specializat din Şcheia s-a mutat de pe Şcheia pe Burdujeni, când presiunea forţelor de ordine a fost crescută în zona lor de domiciliu. „Acolo trebuie găsite soluţii pe termen lung: câteva pedepse exemplare, câteva capete reprezentative care să fie condamnate şi scoase de acolo şi o atitudine mult mai hotărâtă şi din partea Primăriei şi a forţelor de ordine” a spus prefectul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: