Şcoala de vară „Lăsaţi copiii să vină la Mine”

 Cu binecuvântarea ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, parohia „Sfânta Treime” din satul Spătăreşti, comuna Fântâna Mare, în colaborare cu Centrul catehetic Sfântul „Ierarh Nicolae” de la Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni şi Şcoala Gimnazială „Hatmanu Şendrea” din Dolheştii Mari, a organizat, în perioada 21-27 august a.c., Şcoala de vară „Lăsaţi copiii să vină la Mine”, un proiect iniţiat de Protoieria Fălticeni.

Timp de o săptămână, în fiecare zi, copiii au citit rugăciunile de dimineaţă şi acatistul zilei, după care preotul paroh Tudor Andrioaia le-a ţinut un cuvânt de învăţătură. Activităţile, la care au participat zilnic 50 de copii, s-au desfăşurat pe ateliere. Un atelier a fost dedicat convorbirilor duhovniceşti, locul de desfăşurare fiind biserica parohială. Împreună cu pr. Tudor Andrioaia, copiii au găsit răspunsuri la întrebări pe diferite teme religioase şi morale, au scris compuneri având ca temă „Cât de mult îmi iubesc Biserica mea”, au jucat telefonul fără fir cu termeni religioşi şi au învăţat cântece religioase.

La atelierul de pictură s-a explicat copiilor simbolistica şi importanţa prezenţei icoanelor în viaţa creştinului ortodox, s-a pictat pe piatră şi carton pentru desen, lucrările realizate fiind expuse în casa de prăznuire, pentru a fi admirate de enoriaşii parohiei. Atelierul a fost îndrumat de pr. Bogdan Feştilă, profesor de limba română şi preot misionar la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni.

Un alt atelier a fost dedicat activităţilor recreative şi sportive desfăşurate în aer liber. Împreună cu prof. Adrian Ilioaia de la Şcoala Gimnazială „Hatmanu Şendrea” din Dolheştii Mari au fost organizate campionate ale jocurilor copilăriei, de fotbal, volei, concursurile „Atleţii lui Hristos”, cel de cros şi o întrecere a bicicliştilor.

Sâmbătă, copiii au participat la slujba vecerniei, după care s-au spovedit, fiind împărtăşiţi duminică în cadrul Sfintei Liturghii. La finalul şcolii de vară, copiii au fost răsplătiţi cu dulciuri, diplome de participare şi diplome individuale pentru rezultatele de la ateliere. Parohul Tudor Andrioaia a mulţumit pr. Bogdan Feştilă şi prof. Adrian Ilioaia pentru implicarea în activităţile organizate, iar copiilor pentru dragostea şi interesul faţă de valorile moral-religioase ale Bisericii.

„Activităţile organizate au fost apreciate de cei prezenţi. Copiii din parohie şi cei care au venit în vacanţă la bunici au petrecut o săptămână într-un mod plăcut, au socializat, au legat prietenii, au făcut sport, au uitat de telefonul mobil şi de televizor. Mulţumesc celor care ne-au ajutat să organizăm această şcoală de vară pentru copii” ne-a spus preotul Andrioaia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: