Ion Lungu:

E nevoie de grădiniţă în Obcini, iar construcţia ei în curtea Şcolii Nr.9 este singura variantă viabilă

Primarul Ion Lungu a explicat, miercuri, că proiectul privind construcţia cu fonduri europene a unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcini este necesar şi că singura variantă viabilă este în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 9, explicând că parcul existent acolo va fi diminuat cu doar 225 mp.

„Ţinta mea nu este să distrugem spaţiile verzi, să producem disconfort la şcoală, ci doar să construim o grădiniţă în cartierul Obcini” a spus Lungu.

El a subliniat că în acest cartier este necesară o grădiniţă cu program prelungit şi că a fost deranjat de faptul că unele cadre didactice susţin contrariul, mai ales că singura grădiniţă din cartier, cu program normal, nu se poate autoriza pentru că funcţionează în două schimburi.

În măsura în care se va aproba proiectul de principiu, se va angaja o firmă care va realiza proiectul, a explicat primarul.

„Ni se cer 1000 mp pentru o grădiniţă cu program prelungit prin ghidul solicitantului, suprafaţa construită este de 5 ari, restul fiind spaţii verzi, locuri de joacă sau alei de acces” a spus Lungu.

El a prezentat o simulare potrivit căreia parcul se va diminua doar cu 225 mp, reprezentând 17% din suprafaţa acestuia, de 1.300 mp, şi nu se va ajunge nici în zona statuii lui Ion Creangă.

Potrivit lui Ion Lungu, se va modifica fluxul de circulaţie de intrare la şcoală şi la grădiniţă, urmând să fie realizat un acces nou spre grădiniţă din strada Gavril Tudoraş.

El a spus că parcul va fi afectat cât mai puţin, nefiind afectate nici careul şcolii şi nici căile de acces pentru intervenţia pompierilor.

Primarul a adăugat că vor fi efectuate mai multe simulări privind amplasarea grădiniţei şi că nu este nimeni exclus de la discuţii.

El a menţionat că termenul iniţial de depunere a proiectului era 27 august şi că acesta s-a prelungit până în 4 octombrie.

„De asta insist, pentru că este ultima şansă de a mai face o grădiniţă cu program prelungit pe bani europeni în cartierul Obcini” a spus Lungu, care a adăugat că s-au căutat alte soluţii de amplasament, dar nu au fost identificate.

Totodată, Ion Lungu a dezminţit că se va tăia parcul şi că din 13 ari vor fi afectaţi 2 ari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: