Flash

S-a mai încheiat un festival în municipiul reşedinţă de judeţ, Bucovina Rock Castle, pe numele lui. N-am fost acolo, dar organizatorii şi parte dintre spectatori spun că ar fi fost făinuţ, însă mai slăbuţ decât ediţiile precedente. Nu din alt motiv, dar au mai avut pene de curent, cabluri sărite, plus vreo 15 internaţi la spital sâmbătă spre duminică. Despre ce vor fi adunat în urma rockerilor cei de la salubritate încă nu s-a dat nicio veste. Oricum, cred că duminică dimineaţă au fost foarte ocupaţi, fiindcă prin oraş coşurile şi buncărele erau pline, ca să nu mai vorbesc de gunoaiele de pe stradă. De asemenea, mă întreb pe unde şi-or fi făcut spectatorii nevoile. Că după cum m-am autosesizat, dar mi-au atras atenţia şi încă mulţi alţii, în municipiul reşedinţă de judeţ (unul dintre cele mai frumoase din Europa, după cum se laudă edilii) e o mare criză de toalete. Practic, în Areni şi centru ai în total vreo 5 WC-uri aşa-zis ecologice, răspândite pe ici pe colo. Iar dacă feri Doamne te trece vreo nevoie fiziologică, aşa intempestiv, şi nu eşti prin apropierea vreunei bude de-alea din plastic, n-ai unde să ţi-o împărtăşeşti. Ce să-i faci, pe vechile veceuri publice s-au construit actuala Primărie, un magazin de mobilă şi încă nu ştiu ce altă firmă. Chiar nu se pot rezolva şi problemele astea? Că mai vin prin târg şi persoane din judeţ cu treburi pe la autorităţi, mai vin turişti etc. În plus, au mai smuls şi parte din boscheţi, să n-ai unde te ascunde de ochii trecătorilor atunci când te presează vezica de-ţi crapă şi te uiţi ca prostu-n beznă după vreun loc unde să te uşurezi. Ia în calcul cineva şi această necesitate a cetăţenilor?

Cosmin Leahu

Print Friendly, PDF & Email

4 Comentarii

 1. De_neamul... says:

  …mârlanilor…
  Tocmai ce se terminaseu intâmplarea literar-artistică din şantul Cetăţii de Scaun,epigonic-periodica profanare a sa de către impostorul sfertodoct al CCB,belitorul de bani publici pentru sine si pentru neisprăvitul său plod,un junk al naţiunii festivalurilor de la Cluj-Napoca,când,iată,enigmatica ameninţare a dumnealui către sponsorul principal si binefăcătorul său cel mai important, domnul Flutur Gheorghe,naş de festivaluri,vestitor de succesuri ,vătăjel de nunţi butaforice cu homo bucovinensis si ctitor/adaugitor de kitsch-uri,gornist si socotitor, cf.mai jos,din „Mârlanul lui Flutur”,de duminica,27 august 2017,la/dupa „ora 3 dimineaţa”,frate!
  „…Prin urmare, îl somez pe Gheorghe Flutur să-şi ia mârlanul de pe cultură (toţi colegii mi s-au plâns că-i terorizează, de vreun an) cât mai repede posibil. Pentru că ar fi păcat să-mi arăt cu adevărat colţii…”(!?!?)
  Te freci la ochi si te intrebi dacă nu cumva l-a lovit damblaua si se referă la sine ca la altul,adecă formularea „mârlanul de pe cultură” este faţă de dumnealui ca marca pe scrisoare,ecce homo,iată impostorul pripăşit pe sub tufele de la CCB,cu două derogari ca pentru lăutari analfabeţi dar care cânta bine dupa ureche, un fel de rastel de bocanci cazoni mirosind acru a obiele de măcălendru lăsat la vatră care se crede bibliotecă,iaca,dă in ta’c-su ca cu mucii in fasole,se simte spionat,trădat jignit la naturelul său simţitor, de fapta neclară a unui funcţionar obscur care pozează rău si vorbeşte urât!
  Că de mă voi scula eu..
  Om vedea,domnul George işi merită soarta,ce a oploşit aia are,să sperăm că vor urma si alte episoade! Imi permit să apreciez că şi celălalt stâlp al culturii de şant,doctorul in istorie&merceolog Ursu Emil va avea parte de o flegmă cel puţin la fel de mare,incă nu s-a prins că la Erithacus Rubecula nu e de bine să ai titluri academice,o să-i iasă pe nas,deîndată ce nu va mai avea nevoie de el,foarte curând!
  Până atunci,pentru culoare,intrucât mai sunt unii care nu cred in afirmaţia potrivit căreia Gâză&ursarii săi profanează un teritoriu sacru al memoriei colective naţionale supunând-o unor pervesiuni si rele tratamente de care nu s-a bucurat nici sub ocupaţie straină,iata câteva efecte vizuale culese de pe teren,fotografiate (cum altfel??) proaspăt,aşa cum nici măcar mârlanul lui Flutur nu s-a gândit!Deci,iata din prima zi a festivalului ,sosirea antreprenorului,ctitorului de festival,in ambientul pregătit fastuos pentru un consum de mici si bere,ca pe islazul comunal de la Plopeni:
  http://prntscr.com/ge0iaw
  …cu detalii,ca să nu existe dubii:
  http://prntscr.com/ge0iy4
  http://prntscr.com/ge0jg7
  http://prntscr.com/ge0jpm
  Mai sunt si altele,un supliment pentru sceptici ,dacă va fi cazul…
  Deci,ce avem noi aici? Aici noi avem un om al muncii,personal contractual de rang inferior,fără atribuţii legale,referent cu derogări de milă pentru propăşirea si dezvoltarea aspectelor de ciripism antilegionar,aflat in timpul programului său de serviciu (ora 10:00,vineri,25 august 2017) venind ca să-si inspecteze ciobanii si turma,cum? Fumând,sugând din ţigare ca din internet,in sfidarea legii si a regulilor care guvernează administrarea si paza incintelor unor monumente istorice cu valoare aşa de ridicată! Ca la festivalul brânzei împuţite de la Prelipca!
  Iată cum dictonul strămoşesc (nu mă refer la strămoşii săi!) “non licet bovis quod licet Jovis” se materializează,pentru că – nu-i asa? – legea/cartea sunt eu! Pentru fraieri,iată îndrumările:
  http://prntscr.com/ge0nw9
  Observăm că despre consumul de băuturi alcoolice nu se face vorbire,nu că ar fi o excepţie,se consideră ca fiind de la sine inţeles sau,de ce nu,există o ficţiune care circulă pe piată,anume aceea că berea intră/se bagă la alimente,deci dacă bei cca o găleată de bere si apoi o micţionezi in şanţul Cetăţii de Scaun a Sucevei se cheamă că ai mâncat apoi ai comis un fapt cultural ,sub egida CCB&CJ&others,ca mecenaţi culturali!
  Atenţie !
  Cf. mai jos,in zilele minunantului festival,un aspect care nu este VERBOTEN:
  http://prntscr.com/ge0qev
  …in această atmosferă de largă respiraţie culturală,astăzi si mâine,in prezenţa unor certe acte de sponsorizare a culturii de catre primărie,cf. mai jos:
  http://prntscr.com/ge0rly
  …unde se văd cele 7 (sapte) elemente investiţionale,mai este unul,adeca inca un wc-eu pentru artisti si cadre cu munci de raspundere,mai la dos,lânga scena,mai incolo. Aceasta investitie s-a dovedit,totuşi,insuficientă in context,actul micţionar surprins pentru eternitate de către un creator anonim petrecându-se pe lumina! D’apoi ce o fi fost in timpul penei de curent făcută de reacţionari noaptea,ca să-l saboteze pe plod,ezact cand se producea live,vă daţi seama cum a curs berea şiroaie,drenată cu largheţe in ţărâna strămoşească,la temelia monumentului istoric,unde,dzicu unii cetind pre lege,nu e voie să fumezi şi să consumi băuturi/alimente alcoolice,măi ISU ?!?!
  De unde si concluzia că primaria&Cj işi vor fi recuperat ,prin valorificarea materialului colectat in cele 7+1 unităţi investiţionale,o parte din cheltuieli,ca să fie nu numai un an bun in turism ci si in agricultură,insă,inevitabil,se vor fi impăcat si cu ideea unor perderi! Ca la orice lucru mare…
  Insă doar n-o să-i imputăm acum domnului Gâză chiar toţi kkţii din şanţ,că ce-o să mai consume dumnealui in sfidarea tuturor duşmanilor săi cu studii superioare precum şi a celor de ultim moment,respectiv mârlanii lui Flutur,astăzi si mâine,pănă se pensionează,lăsându-se definitiv la vatră şi lasându-ne pre noi cu ochii in soare d.p.d.v. cultural şi nu numai??
  Râdem cam intr-o parte,cam ca cânele la barabule şierbinţi,realitatea tristă este că pseudoviaţa culturală a Sucevei este sub cizma unui majur al presei,al presei inchinate,un majur care nu-ţi mai dă invoiri si permisii,batalamale de bună purtare, dacă te iei de gaunoşenia sa care drenează prin metode subtile, pe catete,nu pe ipotenuză,banii de publicitate ai CJ aflaţi la mâna si la indemâna domnului George şi a mârlanilor săi,pe care profetul său il ameninţă acuma,arătându-i “colţii”… Sub crampoanle unui rândaş cultural colaţionist,lucrător cultural pe internet cu jumatate de normă… Daca nu eşti atent cu el,iţi da cu lopata cu excremente intre ochi,care ţipă,urlă,care se da cu kuru’ de pământ,căci eu sunt cartea,daţi-mi banii mei si ai copilului meu,că altfel imi arăt colţii!
  De unde si concluzia că depozitul de colţi nu este numai la Flutur,domnul Gâză insinuează subţire că mai are colţi pe unde a avut,că ăia nu pot fără el nici acuma… Poţi să-l crezi,că unde ar putea dumnealui să-şi mai ascută caninii ? Pe tocila cui? La vreo mă-sa străină,cf. principiului că melu’ blând suge de la două mă-sa?
  Ca poate îi mai necesită vreo derogare…
  De gândit,bratia Ghiorghi,gaspadin prezidateli!

 2. Un prezent says:

  Da despre caftul dintre rock-ri si punk-isti nu se vorbeste nimic ??? Au fost vreo 20 de ciomăgiti din care vreo 15 la spital, după etno-botanice, tras pe nas, cu bere … si multa voie buna !!!

 3. De_neamul... says:

  Eu aş zice, dar nu ştiu… Cât despre organizatori,sponsori&profitori,aceştia tac precum porcul, (“sus scrofa” – denumirea stiinţifică,pentru a ridica nivelul discutiei!) deci aceştia tac precum sus scrofa in popuşoi!
  Insă nouă ne este clar că acolo s-au confruntat mai multe şcoli culturale,cu argumente contondente,asteptăm cu interes ce zice domnul doctor in istorie Emil Ursu dar si domnul doctor in der kluppen Flutur Gheorghe,deoarece este o frumoasa ocaziune de ieşit la tv si de increţit fruntea,de numărat oauă turistice si de explicat pe îndelete. Că de la organe nu ne aşteptăm la vreo reacţie imediată,cine ştie,poate există si vreo cauză de exonerare,să fi fost protagoniştii in eroare,să fi zis ei-în-de-ei că incă nu s-a terminat festivalul medieval,unde şi-au dat la cap tot pe banii primăriei iar caii au halit fân si lucernă urcate pe SEAP si s-au pişat/bălegat tot in şantul Cetatii de Scaun,ca monument istoric protejat,din clasa A (!!!),pentru atmosferă,miros si culoare. Adecă, să-şi fi dat la capetele lor butaforice cu măciuci reale,că si aşa mai deunăzi ieşise un ziarist, pretins bătrân dar in mod cert prost, la un TV şi se foarte minuna că ce bine si frumos a fost la medieval,au fost chestii full-contact! Iaca,na!
  Cât despre tartorele acestui gen de cultură maciucărească,domnul Gâză personal,a devenit brusc timid şi ezitant,aşa cu se simte dumnealui când este uşor afectat de o oarecare uşoară senzaţie de apă la kur! Şi,mai ales,pentru că incă nu poate interpreta corect ,din punct de vedere pelasgic &marturisitorisistic&martiristic, deoarece nu sunt semnale pe internet gata traduse din care sa rezulte daca este,in realitate,vorba de o mânâ criminala a reacţiunii celor cu studii superioare care au pus mână de la mână,măciucă de la măciucă,ca să provoace o nenorocită sciziune in mişcarea sa culturală,atât de duioasă si de lirică…
  Aşteptăm cu interes şi opinia mediului academic,mai ales că vine de se leagă,oarecum si cu expunerea deşănţată, la muzeu, a unei spade ,a unei contrafaceri de duzină,pe care o prezintă ca pe o a doua “sabie” a lui Stefan cel Mare,gasită pe o poliţă,la Vaslui,pierdută cel mai probabil după o beţie ca acelea de la Vaslui! In legatura cu care celălalt ctitor al intâmplării literar-artistice de la cetate,domnul Ursu,tace tot aşa,precum sus scrofa în popuşoi.
  Felicitări ziarului Crai Nou că nu se dezminte si are curaj,prin comparaţie cu alţii,nu ascunde sub preş.. Ceea ce inseamnă că incă nu este totul pierdut.

 4. un prezent says:

  O extraordinara descoperire pentru mediul academic, stiintific: un extraordinar de bun conservant pentru zidaria istorica de piatra. Are formula CH4N2O + C4H7N3O + H2O. Este un preparat foarte “eficient” si mai ales usor de procurat mai ales in situatiile de mai sus prezentate. Astept ca cineva sa-mi “traduca” in termeni normali si deslusiti despre ce substanta miraculoasa este vorba.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: