Consilierii judeţeni PSD critică faptul că Podul Unirii nu e pe Calea Unirii

> Ei au acceptat însă cooperarea CJ – Primăria Suceava privind Centenarul Unirii, după ce i-au cerut preşedintelui CJ să nu mai politizeze acţiunea > Flutur: Să acceptăm această situaţie în cinstea Marii Uniri făcute de liberali

 Realizarea unei colaborări între Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Suceava pe tema pregătirii Centenarului Unirii a generat ample discuţii, luni, în plenul Consiliului Judeţean Suceava, punctul aflat pe ordinea de zi suplimentară fiind contestat de grupul PSD.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Mihai Grozavu, a spus că ar trebui ca acest punct să fie amânat şi a arătat că poate ar trebui ca şi alte primării să fie cooptate în program, nu doar Primăria Suceava, care, după opinia lui Grozavu, a venit şi cu proiectul construirii Podului Unirii care nu se află pe Calea Unirii.

După aproape 20 de minute de discuţii privind includerea acestui punct pe ordinea de zi, majoritatea liberală a votat în favoarea dezbaterii acestui proiect.

Disputele privind acest punct au fost continuate ulterior în cadrul şedinţei, când consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir i-a reproşat lui Gheorghe Flutur că a anunţat realizarea protocolului fără să consulte consilierii judeţeni şi că realizează acest program Centenar în condiţiile în care Guvernul nu se preocupă.

„Să construiţi un pod al Unirii care nu este pe Calea Unirii, iar banii pentru pod să vină de la Guvern. Mi se pare ipocrizie” a spus Cuşnir, care i-a cerut lui Flutur să nu mai încerce să politizeze totul şi să ceară celor de la PSD să nu politizeze.

„Am promis să găsim soluţii de unire. Dacă vremea a făcut ca în această perioadă primar să fie un liberal, Ion Lungu, şi preşedinte de CJ, eu, vă rog să vă împăcaţi cu această idee. (…) Nu putem să nu avem iniţiative, că atunci ne acuzaţi că nu ne mişcăm noi, fie că vorbim de asfaltări de drumuri, fie că vorbim de Vama Siret unde a picat proiectul. Vom avea în continuare iniţiative” a spus Flutur.

El a mai arătat că nu crede că nu are voie să spună ce va propune plenului şi nu crede că are nevoie de aprobarea Guvernului PSD care se tot schimbă.

„Noi suntem aleşi de anul trecut, din primăvară, într-o configuraţie politică şi trebuie să acceptăm această situaţie în cinstea Marii Uniri făcute de liberali” a spus Flutur.

Liderul grupului PSD, Mihai Grozavu, a revenit apoi şi a propus un amendament privind constituirea „grupului judeţean de lucru” pentru activităţile Programului Centenar.

Astfel, în urma votului s-a aprobat parteneriatul CJ Suceava – Primăria Suceava şi grupul judeţean de lucru, din care fac parte preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, consilierii judeţeni Vasile Tofan, Ioan Moraru, Radu Pentiuc, Mihai Grozavu şi Simion Sticleţ, ca şi administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, şi consilierul lui Gheorghe Flutur, Neculai Barbă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: