Pamela Anderson a protestat împotriva ţinerii animalelor în captivitate, în faţa unui parc acvatic din Franţa

Actriţa Pamela Anderson a cerut marţi, în faţa parcului Marineland din Antibes, în sudul Franţei, „stoparea capturării şi ţinerii în captivitate a animalelor”, informează AFP.

Vedeta americano-canadiană a declarat că doreşte „să încurajeze oamenii să nu frecventeze acest gen de parcuri, precum Marineland din Franţa sau Sea World din Statele Unite”.

Aflată singură la Marineland, actriţa a susţinut că „argumentul potrivit căruia copiii învaţă lucruri în parcuri este fals în perioada noilor tehnologii” şi că „este mai bine ca animalele să fie văzute în mediul lor natural”.

Fosta actriţă din „Baywatch” a afişat la intrarea în parc o mică pancartă pe care stătea scris „Captivitatea ucide, închideţi Marineland” având ca semnătură logo-ul organizaţiei Peta (People for the ethical treatment of animals). Vedeta se numără de 25 de ani printre membrii consiliului director, precizează sursa citată.

„Eu susţin această cauză în toată lumea”, a explicat actriţa în vârstă de 50 de ani. „Pentru că acum trăiesc în Franţa doresc să continui să rămân activă în ţara în care locuiesc”, a precizat ea.

Pamela Anderson, care dă asigurări că „munceşte din greu” pe această temă alături de fosta actriţă franceză Brigitte Bardot, o altă militantă pentru drepturile animalelor, a mai organizat astfel de acţiuni în faţa amfiteatrului din Nîmes (sud), împotriva coridelor, şi în Luc-en-Provence unde a denunţat condiţiile de viaţă ale animalelor din circuri.

Această luare de poziţie împotriva delfinariului vine după ce precedentul guvern francez a adoptat măsura interzicerii reproducerii în captivitate a delfinilor şi orcilor, principalele atracţii de la Marineland, decizie contestată în instanţă de mai multe parcuri zoologice.

„M-am luptat în Statele Unite pentru o astfel de decizie şi a fost o mare victorie”, a subliniat actriţa, care speră să îl întâlnească pe Nicolas Hulot, ministrul francez al ecologiei, pentru a discuta despre soarta animalelor de circ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: