Universitatea Suceava va obţine construcţia unui cămin studenţesc

> Important este să aibă locuri de cazare suficiente. Dacă va fi cu 200 de locuri, e ca şi cum ai avea 11 copii şi doar două paturi, consideră deputatul Alexandru Băişanu

 Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat că Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va beneficia de finanţare guvernamentală pentru construcţia unui cămin studenţesc, dar el consideră că este nevoie ca acesta să aibă un număr suficient de locuri de cazare şi a subliniat că Guvernul va trebui să înţeleagă necesităţile USV.

„Este o nevoie a Universităţii Suceava care nu are în momentul de faţă spaţii suficiente pentru numărul de studenţi pe care îi are. Foarte mulţi studenţi stau în chirie, plătesc 100, 150, 200 de euro, în funcţie de cât e chiria”, a spus Băişanu.

El a arătat că Senatul Universităţii Suceava a transmis o informare privind necesarul, iar Suceava se află între primele patru universităţi din România care ar avea dreptul, în baza programului de guvernare PSD-ALDE şi a promisiunii din programul de guvernare că se vor face 30 de cămine studenţeşti.

„Promisiunea de a face 30 de cămine studenţeşti este normală şi firească. Problema este cât de mare faci căminul. Că dacă tu ai nevoie de 900 de locuri de cazare şi se face un cămin cu 40 de locuri de cazare, zici că ai făcut, dar nu ai făcut”, a spus deputatul sucevean.

El a arătat că trebuie adus un proiect la Suceava care să satisfacă nevoile universităţii sucevene.

„Interesul nostru în momentul de faţă şi al meu ca deputat şi profesor al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava este să aducem un proiect care să fie aprobat la un număr suficient de mare de locuri de cazare”, a spus Băişanu.

El a adăugat că, din ceea ce a înţeles, s-au făcut proiecte de cămine standard pentru toate universităţile. „Dacă se vine cu un singur cămin nu am făcut absolut nimic şi cred că e nevoie de două sau de trei cămine”, a spus deputatul.

El a amintit că terenul de 30 de hectare alocat pentru campusul II a fost transferat USV când rector era Adrian Graur, iar el era subprefect şi apoi prefect de Suceava, şi că a fost o muncă de doi ani de zile pentru a se crea această zonă compactă de teren.

„Sunt convins că Universitatea Suceava va primi un cămin. Interesul nostru este să primească un număr cât mai mare de locuri de cazare. Bătălia este să convingem Guvernul României să facă cât e nevoie. Dacă se face doar un singur cămin cu 200 de locuri, e cum ai avea 11 copii şi doar două paturi”, a conchis Băişanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: