Suceava este pentru trei zile capitala culturală medievală a României

 > Îmi doresc ca Festivalul Medieval de la Suceava să devină un fenomen, afirmă Gheorghe Fluture

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri seara, la debutul oficial al Festivalului de Artă Medievală care se desfăşoară în Cetatea de Scaun a Sucevei, că Suceava este pentru trei zile capitala culturală medievală a României după ce a fost aproape trei sute de ani capitala Moldovei.

Flutur a spus la deschiderea festivalului că este foarte bucuros să se întâlnească din nou atât cu participanţii, cât şi cu spectatorii acestei manifestări şi a subliniat că, dacă anul trecut promitea festival medieval internaţional, acum acesta a devenit internaţional şi a mulţumit trupelor care au venit din ţară şi străinătate.

„Îmi doresc ca anul viitor acest festival să devină un fenomen. Da, Suceava a fost aproape trei sute de ani capitala Moldovei. Astăzi, pentru trei zile, este capitală culturală medievală a României. Mă bucur să aud din gura dumneavoastră că este cel mai mare festival medieval şi mulţumesc participanţilor, cei peste 400 de oameni care au venit cu foarte mult drag aici”, a spus Flutur.

El a subliniat că acest festival aduce şi foarte mulţi turişti.

„De aceea, ne uităm şi ne bucurăm că zi de zi, aici, la Suceava, numărul de turişti a crescut datorită dumneavoastră”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava le-a transmis participanţilor să se simtă bine în Cetatea de Scaun a Sucevei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: