„Parada cu făclii” a deschis Festivalul de Artă Medievală

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” de la Suceava a început joi seara, în municipiul Suceava cu „Parada cu făclii”. Aceasta s-a desfăşurat pe traseul Obcini – bd. George Enescu – Primăria Suceava – bd. Ana Ipătescu – Cetatea de Scaun a Sucevei, mii de suceveni ieşind pe străzile oraşului pentru a urmări impresionantul spectacol al participanţilor la Festivalul Medieval.

Festivalul Medieval este, din acest an, internaţional, având 412 participanţi din România, Serbia, Ungaria şi Ucraina.

Astfel, până duminică, 20 august, zilnic, în Cetatea de Scaun a Sucevei, sunt programate aproximativ 50 de evenimente, în care vor evolua 28 de trupe.

Vor fi diverse acrobaţii, demonstraţii cu păsări de pradă, iar tabere de reprezentare vor fi inclusiv în şanţul de apărare al cetăţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: