În cursul zilei de miercuri

Record de prezentări la UPU Suceava

> Din 378 de persoane care s-au adresat UPU Suceava, doar 60% au fost cazuri de urgenţă sau afecţiuni acute

 Medicul-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) Suceava, Liviu Cîrlan, a declarat că, după zilele libere din minivacanţa de Sf. Maria, în cursul zilei de miercuri s-a înregistrat un record de prezentări în UPU, respectiv 378 de adulţi şi copii, în condiţiile în care, în medie, la UPU se adresează, zilnic, între 280-300 de persoane.

Cîrlan a spus că persoanele respective s-au prezentat în UPU cu diferite patologii, unele dintre acestea fiind rănite în urma unor accidente rutiere, dar că au fost şi pacienţi cronici decompensaţi.

El a mai spus că, din totalul cazurilor prezentate, doar aproximativ 60% au fost urgenţe sau cazuri de afecţiuni acute, în timp ce 40% au fost persoane care nu necesitau asistenţă medicală de urgenţă şi care puteau să se adreseze fie ambulatoriului de specialitate al spitalului, fie policlinicilor sau cabinetelor medicilor de familie.

Medicul-şef al UPU Suceava a precizat că timpii de aşteptare pentru cazurile codificate în alb, respectiv pentru cei care nu necesitau asistenţă medicală de urgenţă, au depăşit 4 ore în cursul zilei de miercuri.

Cîrlan a menţionat că în UPU Suceava îşi desfăşoară activitatea în tura de dimineaţă patru medici urgentişti şi doi medici pediatri, în tura de după-amiază sunt trei medici urgentişi şi trei medici pediatri, iar în cursul nopţii garda este asigurată cu doi medici.

El a arătat că personalul medical care efectuează gărzi în UPU Suceava este suplimentat şi cu cinci medici de familie, din care doi medici de familie sunt angajaţi cu jumătate de normă, respectiv 4 ore.

Medicul-şef al UPU Suceava estimează că numărul prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava ar putea depăşi 100.000 de persoane la sfârşitul acestui an.

El a explicat că, raportat la intervalul orar, numărul prezentărilor creşte începând cu ora 12, iar vârful prezentărilor la UPU se înregistrează între orele 17 şi 18, după care numărul acestora scade, apoi creşte din nou începând cu ora 22, mai ales în cursul verii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI