Senatorul Mihai Fifor:

Dacă cineva are ceva de ascuns, nu vine la comisia parlamentară privind prezidenţialele din 2009

Senatorul PSD Mihai Fifor a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, că nu vin la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 cei care au ceva de ascuns, subliniind că această comisie nu îşi poate desfăşura activitatea „în parametrii în care ar fi normal să şi-o desfăşoare”.

„Activitatea comisiei a fost una serioasă, adică de la bun început ne-am dorit să ne atingem obiectivele stabilite prin hotărârea Parlamentului. Părerea mea este că, fie că vor unii sau nu, aceste obiective se vor atinge. Eu cred că o ţară întreagă vede faptul că o comisie parlamentară nu-şi poate desfăşura activitatea în parametrii în care ar fi normal să şi-o desfăşoare. Am spus-o şi atunci când conduceam această comisie, o spun şi acum: dacă cineva are ceva de ascuns, nu vine la comisie, dacă cineva n-are nimic de ascuns, vine la comisie şi discută cu această comisie, cum au făcut de altfel foarte mulţi dintre cei pe care i-am invitat acolo” a declarat Fifor, fost preşedinte al comisiei, citat de Agerpres.

Întrebat despre cum crede că se va finaliza activitatea comisiei, Mihai Fifor a precizat că sunt multe documente de analizat, iar activitatea comisiei ar putea fi prelungită.

„Vom vedea cum se finalizează. Deocamdată comisia are mandat până în 11 septembrie; desigur, se mai poate prelungi prin hotărâre a Parlamentului. Rămâne să vedem cum concluzionăm. Sunt şi foarte multe documente la comisie, să ştiţi. Nu doar audierile au fost importante” a spus Mihai Fifor.

Senatorul social-democrat a adăugat că e important să se afle dacă alegerile prezidenţiale din 2009 au fost sau nu fraudate.

„Cred că simplul fapt că se discută, se discută cu o transparenţă cum nu s-a mai întâmplat până acum în Parlamentul României, că lucrările comisiei sunt transmise în direct, asta arată ceva. Simplul fapt că cetăţenii României pot vedea cum se desfăşoară lucrările acestei comisii şi află răspunsuri la o întrebare, zic eu importantă, toată lumea îşi doreşte să ştie dacă alegerile din 2009 pentru prezidenţiale au fost sau nu fraudate. Cred că asta este lecţie de istorie recentă pentru România. Pe de altă parte, în urma raportului comisiei, vom putea face modificări legislative importante, astfel încât lucruri cum s-au întâmplat în 2009 să nu se mai poată petrece” a afirmat Mihai Fifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: