Deputatul Ioan Bălan atrage atenţia:

Scumpirea carburanţilor va genera creşteri de preţuri în toate domeniile

…Iar puterea de cumpărare a românilor va fi mai mică decât în 2016, cu toate creşterile de salarii şi pensii

 Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, consideră că Guvernul PSD-ALDE nu face decât să se ia la trântă cu mediul privat din România, nu gândeşte decât politici de jupuit pielea contribuabililor prin impozite mai mari şi mai multe, iar scumpirea carburanţilor este doar una din primele măsuri aberante pe care le pregătesc guvernanţii.

„Scumpirea preţului la carburanţi, modificarea regimului de colectare a TVA, precum şi alte fantezii fiscale ale liderilor PSD pe care le visează Dragnea şi Tăriceanu, iar Tudose le pune în practică, vor lovi crunt atât în mediul de afaceri, cât şi în cetăţeanul de rând care trăieşte din pensie sau din salariu. În niciun moment Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu nu au spus anul trecut, atunci când i-au minţit pe români cu sute de promisiuni în campania electorală, că vor majora impozitele şi vor născoci alte taxe suplimentare” arată Bălan într-un comunicat de presă.

El menţionează că românii s-au obişnuit ca guvernele conduse de PSD să nu fie doar incompetente dovedite, mincinoase, ci şi foarte cinice, mai ales că o majorare a preţului la benzină scumpeşte aproape instantaneu toate produsele din piaţă.

„Astfel, după ce de la 1 iulie s-au majorat punctul de pensie şi câteva salarii din sectorul public, acum Guvernul ia totul înapoi, poate şi mai mult, prin scumpirea produselor de consum. Acesta este curat cinism, dar care nu ne surprinde nici la PSD şi nici la ALDE, ultimii autoproclamaţi adepţi ai libertăţii pieţei! Din păcate pentru ei, proba liberalismului economic stă în fapte, nu în vorbe!” susţine deputatul sucevean.

El arată că nu înţelege cum atât premierul Tudose, cât şi ministrul Muncii, Vasilescu, insistă şi spun cu atâta tupeu că au adus un spor de bunăstare pensionarilor sau unor angajaţi bugetari, pentru că puterea de cumpărare a acestora nu a crescut, ci până la finalul anului va fi mai mică decât în anul 2016.

„Eu înţeleg că este mare disperare atât la Ministerul de Finanţe, cât şi la Guvern, pentru că încasările bugetare sunt fără precedent de proaste, că evaziunea fiscală a înflorit, că deficitul a scăpat de sub control şi că nu sunt bani suficienţi pentru a acoperi nici măcar cheltuielile curente ale statului român până la finalul anului, în condiţiile în care nu s-a realizat nicio investiţie majoră tot anul 2017. Însă pentru incompetenţa miniştrilor lui Dragnea nu trebuie să plătească toţi românii, ci trebuie să plătească PSD şi ALDE. Mai bine să plece Guvernul acasă sau măcar miniştrii care nu-şi fac treaba să demisioneze de îndată” consideră Ioan Bălan.

Totodată, deputatul PNL de Suceava îi reproşează actualului prim-ministru Mihai Tudose că, deşi a fost mulţi ani preşedintele Comisiei pentru politică economică a Camerei Deputaţilor, nu a înţeles nici după atâţia ani cum funcţionează economia reală a României.

„Recunosc faptul că am avut ceva aşteptări în zona politicilor economice de la domnul Tudose, care, ani buni de zile, a fost preşedintele Comisiei de politică economică a Camerei Deputaţilor şi care se presupune că ar fi trebuit să înţeleagă bine mecanismele prin care funcţionează economia de piaţă. L-am creditat, dar m-am înşelat! Este imposibil să nu înţelegi că prin creşterea nivelului accizelor, aşa cum a făcut şi Ponta acum vreo 3 ani, se dă o lovitură cruntă nu numai consumatorilor, dar, mai ales, agenţilor economici români. Benzina şi motorina din România sunt oricum scumpe şi fără o majorare suplimentară de acciză” a subliniat Bălan.

Parlamentarul precizează că o scumpire suplimentară a acestora i-ar îngenunchea pe exportatorii români, pentru că le-ar scumpi produsele, iar acestea nu vor mai fi competitive pe pieţele externe.

„Aş vrea să-l văd pe domnul Tudose, măcar pentru o zi, în pielea agenţilor economici români, şi aş vrea să aud ce ar avea de spus faţă de o astfel de măsură a Guvernului. Aş vrea să văd, dacă ar fi transportator domnul Tudose, dacă ar mai alimenta cu benzină în România sau ar fugi la pompele din Ungaria şi Bulgaria. Până şi Ponta şi-a dat seama ce prostie a făcut când a introdus supraacciza, împingând majoritatea transportatorilor la pompele de alimentare din statele vecine!” consideră deputatul PNL.

Vicepreşedintele liberal a adăugat că este grav că Guvernul PSD-ALDE, de peste 7 luni de când guvernează, nu face decât să se ia la trântă cu mediul privat din România, nu gândeşte decât politici de jupuit pielea contribuabililor, prin impozite mai mari şi mai multe, în loc să sprijine agenţii economici să producă mai mult, mai eficient, mai competitiv.

„Despre marea evaziune nu am auzit nicio şoaptă de la acest guvern. Aş putea să pariez că, la modul rudimentar în care privesc PSD şi ALDE economia ţării şi bunăstarea românilor, scumpirea carburanţilor este doar una dintre primele măsuri aberante pe care le pregăteşte Guvernul pentru români” a conchis Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: