Nu susţinem implementarea sistemului de plată defalcată a TVA

 > Acesta va cauza blocaje majore

 Implementarea noului sistem privind plata defalcată a TVA va cauza blocaje operaţionale în activitatea tuturor părţilor implicate şi nu va avea un efect real asupra evaziunii fiscale, afirmă reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), care precizează că nu susţin implementarea acestui sistem.

„Anticipăm că măsura va cauza blocaje operaţionale majore în activitatea tuturor părţilor implicate — companii, care în faza iniţială vor trebui să efectueze toate demersurile necesare implementării noului sistem, unităţi ale trezoreriei statului, care vor fi asaltate de un număr foarte mare de cereri privind conturile de TVA, precum şi ANAF care va trebui să aprobe toate solicitările de transfer din contul de TVA în contul curent. Membrii CDR nu susţin implementarea acestui sistem, anticipând blocaje majore în activitatea companiilor şi a autorităţilor, fără existenţa unui efect real asupra evaziunii fiscale rezultate din nedeclararea veniturilor în domenii cunoscute a avea risc fiscal ridicat, dar cu costuri semnificative pentru contribuabilii oneşti. CDR consideră necesară consultarea în prealabil a Comisiei Europene, precum şi întocmirea unui studiu care să evidenţieze impactul asupra evaziunii fiscale şi costurile pentru mediul de afaceri. Implementarea cu caracter obligatoriu a sistemului la nivelul tuturor contribuabililor într-un termen extrem de redus — mai puţin de o lună — va conduce la consecinţe extrem de grave pentru economia României” se menţionează într-un comunicat al CDR remis ieri Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: