Sebi Nechita de la ACS Juniorul, un posibil jucător în naţionala U15 a României

Un jucător al ACS Juniorul, echipă pregătită de Bogdan Pantea şi Ovidiu Vranău, este unul dintre cei 50 cei mai buni copii selecţionaţi de Departamentul de Scouting al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) pentru noua echipă naţională U15 a României.

Sebi Nechita are 14 ani şi joacă fotbal de la 6 ani, iar în toată această perioadă, potrivit antrenorilor care l-au îndrumat, a fost un jucător serios şi dedicat sportului pe care a ales să-l practice.

Jucătorul născut în 2003 al ACS Juniorul a atras atenţia comisei tehnice a FRF însărcinată cu depistarea de noi talente, în tabăra de selecţie de la Tărlungeni, desfăşurată în perioada 25 iulie – 5 august.

Concurenţa în tabără a fost mare, fiind prezenţi la preselecţie 120 de jucători de câmp şi 16 portari, care, împărţiţi în opt echipe, au arătat de ce sunt în stare pe terenul de fotbal pe durata unor partide de trei reprize a câte 25 de minute.

Fiecare jucător a primit câte o notă din partea observatorilor federali şi, cu media obţinută, a rămas sau nu în grupul celor 50 de juniori din rândul cărora se va forma, după alte sesiuni de selecţie, viitoarea naţională U15.

La preselecţie a participat antrenorul echipei U15, Adrian Văsâi, cel care a calificat o echipă de juniori a României la un turneu final în anul 2011, Mihai Stoichiţă, preşedintele Comisiei Tehnice, dar şi câţiva dintre membrii acesteia, Dumitru Dumitriu, Ionel Augustin, Dumitru Moraru, Miodrag Belodedici.

Referitor la nivelul la care s-au prezentat tinerii fotbalişti în tabăra de la Tărlungeni, Miodrag Belodedici a declarat: „E un nivel bun, o dovadă că avem copii foarte talentaţi. Să nu uităm faptul că aceşti juniori testaţi acum la Tărlungeni sunt cei rămaşi după o acţiune mult mai amplă de scouting prin toată ţara. Practic, acum, aici au ajuns cei mai buni 130 din cei peste 1.000 de fotbalişti născuţi în anul 2003 pe care i-am văzut la foarte multe meciuri.”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: