Suceava

Pistele pentru biciclişti nu se vor mai opri în stâlpi !

> Conform noilor marcaje, acestea vor ocupa peste 12 km de trotuare, „pe trotuarul mic, lângă bloc” > Pietonii aproape că nu vor mai avea pe unde circula, deoarece jumătate din suprafaţă este ocupată de maşinile parcate ilegal, iar cealaltă este destinată bicicliştilor

 Primăria Municipiului Suceava a trecut la înnoirea marcajelor care delimitează pistele pentru biciclişti. Astfel, acestea vor fi delimitate cu vopsea galbenă, şi nu albă, ca până acum, o dungă urmând a despărţi spaţiul de pe trotuar destinat pietonilor, de cel rezervat circulaţiei bicicletelor. Viceprimarul Lucian Harşovschi spune că pista pentru biciclişti, cu lăţime de un metru, va fi „pe trotuarul mic, lângă bloc, întrucât, dacă marcarea se va face pe partea stângă, pista se va opri în stâlp”.

„A început remarcarea pistelor de biciclete, deoarece multe dintre ele se opreau în stâlpi. Nu cred că trebuie să mai comentăm cine era viceprimarul de resort care se ocupa de aceste piste. Important este că vom remedia acest lucru, găsindu-se o nouă soluţie, care nu era extraordinar de complicată” a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul. El precizează că, după finalizarea lucrărilor de vopsire, pe trotuare va exista o bandă pentru biciclişti a cărei lungime totală ajunge la 12.672 de metri. Astfel, pietonii aproape că nu vor mai avea pe unde circula, deoarece jumătate din suprafaţă este ocupată de maşinile parcate ilegal, iar cealaltă este destinată bicicliştilor. Semnalizarea pistelor se face din 500 de metri în 500 de metri, cu un şablon specific reprezentând o bicicletă stilizată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: