Pensionările masive lasă localităţile sucevene fără acoperire cu poliţişti

 > „Se constată o lipsă a resursei umane, cauzată de pensionările masive, un deficit foarte mare de personal înregistrându-se în special la subunităţile din mediul rural” arată Eugen Şalar, şeful ATOP Suceava

 Eugen Şalar, şeful Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, apreciază ca pozitivă activitatea desfăşurată în trimestrul al doilea al acestui an de structurile de ordine publică, independent şi în sistem integrat. Şalar este de părere că rolul secţiilor de poliţie ar trebui să crească, pe lângă planificarea serviciilor de patrulare intercomunale, acestea urmând a se implica mai mult în rezolvarea dosarelor penale începute, astfel încât să se vină în sprijinul agentului de poliţie.

„Agentul să rămână în stradă, iar cei de la secţie să lucreze la finalizarea acelor dosare penale” subliniază şeful ATOP.

Conform şefului ATOP, în perioada care vine se impune reorganizarea şi întărirea sistemului de ordine publică, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. De altfel, administraţiile locale din Dolhasca şi Vicovu de Sus au solicitat reînfiinţarea posturilor de jandarmi, iar altele au cerut alocarea fondurilor necesare reparării clădirilor a şase posturi de poliţie, aflate într-o avansată stare de degradare.

„Se constată o lipsă a resursei umane, cauzată de pensionările masive, un deficit foarte mare de personal înregistrându-se în special la subunităţile din mediul rural. La aceasta se adaugă şi nedotarea cu tehnică auto” a declarat Eugen Şalar.

 Structurile de ordine publică au desfăşurat activităţi care au vizat, în principal, prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, violenţa domestică intrafamilială, traficul de persoane, consumul abuziv de alcool, dar şi prevenirea fenomenului corupţiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI