Foresta Suceava încă nu se predă !

Mai sunt doar şase zile până la startul noului sezon competiţional al Ligii a II-a de fotbal. Aflată deocamdată în „comă indusă”, Foresta Suceava se poate trezi la realitate pe parcursul acestei săptămâni. Conducerea echipei a fost prezentă la tragerea la sorţi, iar gruparea suceveană are meci pe 6 august, la Ripensia Timişoara.

Salvarea de la faliment şi retragerea din eşalonul secund pot veni pe ultima sută de metri. Sunt discuţii pentru preluarea clubului Foresta Suceava cu omul de fotbal Marin Mitran, în colaborare cu o serie de investitori din Occident. Originar din Salonta, judeţul Bihor, Marin Mitran a activat în calitate de vicepreşedinte la clubul Zimbru Chişinău, dar şi la altă formaţie de peste Prut, Milsami Orhei. De asemenea, el a mai lucrat în Republica Moldova şi la Federaţia de Fotbal.

„Am informaţii despre clubul Foresta, inclusiv despre problemele financiare de aici. Am avut mai multe runde de discuţii cu dl Dumitru Moldovan şi vă pot confirma că negocierile sunt destul de avansate. Mai depindem de o serie de răspunsuri pe care le vom avea zilele acestea şi sper ca totul să fie aşa cum ne-am propus. Suceava este o echipă de tradiţie în fotbalul românesc şi merită salvată, mai ales că şi dl primar şi-a manifestat mereu interesul pentru a sprijini financiar formaţia. Oricum, chiar dacă vom bate palma, sunt multe de făcut la club, mai ales că timpul până la începerea campionatului nu este prea lung. Deocamdată, nu vreau să spun mai multe, dar m-aş bucura foarte mult să rezolvăm această situaţie” a arătat Marin Mitran.

În acest moment, Foresta Suceava se află într-un punct critic, având datorii de circa 200.000 de euro, sumă din care jumătate trebuie achitată urgent către Fisc, pentru ca echipa să poată spera la reluarea finanţării de către municipalitate.

Spre a se putea prezenta în campionat, Foresta Suceava are nevoie şi de jucători. Marea majoritate şi-a găsit alte echipe, la club rămânând doar tineri lipsiţi de experienţă competiţională.

În pofida acestui fapt, conducerea echipei sucevene a convocat azi, la sediu, adunarea tuturor jucătorilor care se află sub contract cu Foresta. Oricum ar fi, chiar dacă se vor găsi mai mulţi jucători decât cei nouă cu care a venit Şoimii Pâncota pe Areni, ei nu au făcut încă niciun minut de pregătire împreună.

De menţionat faptul că, la finele actualului sezon competiţional al Ligii a II-a de fotbal, vor retrograde cinci formaţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: