Consilierul prezidenţial Sandra Pralong se va întâlni la Suceava cu reprezentanţi ai diasporei

 > „Luna Diasporei” din acest an începe marţi, cu o întâlnire la Palatul Administrativ

 Consilierul prezidenţial Sandra Pralong va veni, mâine, la Suceava, pentru a se întâlni cu reprezentanţi din diaspora, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus într-o conferinţă de presă că „Luna Diasporei” debutează marţi, 1 august, cu o întâlnire cu reprezentanţi ai diasporei începând cu ora 12, la Palatul Administrativ.

„La această întâlnire va veni, din partea Preşedinţiei României, consilierul de stat Sandra Pralong, care coordonează Departamentul pentru Relaţia cu Românii din afara Graniţelor din cadrul Administraţiei Prezidenţiale” a spus Flutur.

El a arătat că aşteaptă ca la această acţiune să vină şi alţi oficiali guvernamentali, fiind invitată şi Mirela Adomnicăi, prefectul judeţului Suceava.

Totodată, la întâlnirea de la Suceava va participa şi preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Italiene, Eugen Terteleac.

Flutur a menţionat că marţi se va desfăşura o primă dezbatere despre românii din diaspora din cadrul Lunii Diasporei din acest an.

„Vom prezenta şi un material privind un an de când Suceava se ocupă instituţionalizat de diaspora. Avem aici un birou care se ocupă de diaspora, de problemele ridicate de ei, nevoile, aşteptările, soluţiile. Am văzut că Suceava este luat ca judeţ-pilot pentru că noi am organizat primii această lună a diasporei, iar acum, la nivel naţional, văd că se doreşte recunoaşterea şi instituţionalizarea lunii diasporei” a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a mai precizat că în perioada „Lunii Diasporei” sunt programate întâlniri cu diaspora la primării, la Marginea, Horodnic de Sus sau Siret.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: