Amenzi de aproape 150.000 lei date de poliţiştii suceveni

> Oamenii legii au efectuat o amplă acţiune pe linia combaterii faptelor de contrabandă şi a schimbului ilegal de valută

 Sosirea perioadei în care judeţul va fi luat cu asalt de „stranieri” i-a pus în gardă pe poliţiştii suceveni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Suceava. Luna august este cea în care românii din diaspora revin pe tărâmurile natale în concediu şi, tocmai de aceea, oamenii legii au organizat o amplă acţiune de verificare a mai multor unităţi economice, „având în vedere faptul că în această perioadă se înregistrează o creştere a volumului tranzacţiilor monetare, persoanele venite din străinătate, dar şi turiştii şi sucevenii care îşi doresc să meargă în concedii, apelând la casele de schimb valutar, punând în circulaţie valori monetare crescute”.

Astfel, la finele săptămânii de care tocmai ne-am despărţit, lucrătorii IPJ Suceava au pornit în controale în cadrul unei ample acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat, precum şi a schimbului ilegal de valută pe raza municipiilor Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc şi a oraşului Gura Humorului. Potrivit datelor oficiale, au fost verificate 44 de societăţi comerciale, persoane fizice sau întreprinderi individuale/familiale. Câte controale s-au făcut, atâtea amenzi s-au şi dat, valoarea totală a acestora apropiindu-se de 150.000 lei. Totodată, au fost confiscate şi bunuri în valoare de circa 6.400 lei, constând în ţigări, alcool, articole industriale sau articole de îmbrăcăminte.

Pentru că „Luna Diasporei” este de-abia la start, „astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, siguranţa turiştilor şi sucevenilor, precum şi legalitatea actelor de comerţ fiind obiective prioritare ale poliţiştilor” se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: