Poliţistul Sorin Vezeteu, cetăţean de onoare al municipiului Suceava

 CL Suceava a aprobat, în unanimitate, în şedinţa de joi, proiectul de hotărâre de acordare a titlului de cetăţean de onoare post-mortem poliţistului Sorin Vezeteu, ucis în timpul serviciului pe peronul Gării Burdujeni.

„Ceea ce facem noi este un gest simbolic. Poate, prin ceea ce s-a întâmplat, se va modifica Statutul poliţistului şi vor fi sprijiniţi şi ei. Eu am făcut apel şi la cei responsabili să respecte acest statut al poliţistului şi să o angajeze, cum spune legislaţia, pe soţia subinspectorului în cadrul Ministerului de Interne, chiar dacă o ordonanţă a Guvernului blochează angajările la nivel central” a spus viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi.

Totodată, potrivit proiectului de hotărâre aprobat, va fi acordată şi suma de 5.000 lei familiei subinspectorului Sorin Vezeteu.

Reamintim că poliţistul Sorin Vezeteu a fost ridicat la gradul de subinspector de poliţie post-mortem şi decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Subinspectorul de poliţie post-mortem Sorin Vezeteu a fost ucis, săptămâna trecută, cu numeroase lovituri de cuţit, pe peronul Gării Burdujeni, de un tânăr de 24 de ani.

Poliţistul a fost înmormântat, duminică, la Dumbrăveni, în prezenţa a numeroase persoane, inclusiv a ministrului de Interne, Carmen Dan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: