PSD Suceava 2020

„Discurs critic şi variaţie lingvistică”

 La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava se încheie azi cea de-a VII-a ediţie a conferinţei „Discurs critic şi variaţie lingvistică” (DCVL), cu tema „Memorie, discurs, literatură (I)”.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, ediţia 2017 a conferinţei DCVL, dedicată prioritar doctoranzilor, este înscrisă în proiectul Centenar (Societatea românească în anii Marii Conflagraţii), deschizând seria de manifestări închinate Marii Uniri de la 1918.

„Participanţii dezbat subiecte referitoare la consecinţele Primului Război Mondial, sub un unghi puţin abordat în cultura românească: războiul şi Marea Unire ca evenimente reflectate în discurs. Centrată asupra memoriei oamenilor, locurilor şi lucrurilor, asupra limbii române şi a situaţiei acesteia în urmă cu 100 de ani, asupra literaturii române ca depozitar al memoriei acestor evenimente şi asupra faptelor istorice evaluate din perspectiva martorilor de atunci şi a specialiştilor de azi, conferinţa DCVL 2017 vizează explorarea unor aspecte complexe, printr-o cercetare (inter)naţională, ce va deschide noi direcţii de investigare pentru anii următori” se precizează în comunicatul de presă.

„Cele mai bune lucrări vor fi publicate în volum sau într-o revistă cu recunoaştere internaţională („Meridian critic” – Meridiancritic.usv.ro), astfel încât să se asigure diseminarea rezultatelor cercetării şi vizibilitatea acestora” au precizat reprezentanţii USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: