La DGASPC Suceava

Discrepanţe mari între salariile funcţionarilor şi ale personalului contractual

> „Am cerut ca, din orice economie, atât cât putem, să majorăm salariile personalului contractual” a declarat ieri Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Suceava are nevoie de o rectificare pozitivă de circa 15 milioane de lei, bani de la bugetul de stat, necesari inclusiv pentru acoperirea creşterilor salariale operate deja.

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a propus, în şedinţa de ieri a deliberativului, ca salariile să rămână la nivelul celor de la finele lunii iunie 2017, banii care vor veni de la Guvern urmând a fi destinaţi reducerii diferenţei mari dintre salariile celor două categorii de personal al DGSPSC.

„Noi avem un minus la fondul de salarii de la Direcţia de Asistenţă Socială. Propunerea este ca să se rămână la nivelul salariilor în plată de la 30 iunie 2017. Am solicitat rectificare bugetară pozitivă pentru două luni şi jumătate, 15 milioane de lei, având în vedere calculele făcute de Direcţie. Dacă vine aceasta (rectificarea – n.n.), cred că putem vorbi despre o majorare de salarii, pentru acoperirea discrepanţelor. În acest sens, am avut mai multe discuţii şi cu sindicatele, pentru că suntem şi în proces, pentru anumite drepturi salariale” arată şeful executivului judeţean, accentuând că, într-o videoconferinţă, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a confirmat rectificarea în plus. Însă, din păcate, respectiva suplimentare se va petrece abia pe parcursul lunii august.

Gheorghe Flutur recunoaşte că la DGASPC este o discrepanţă mare între banii pe care îi iau funcţionarii publici şi salariile personalului contractual, din total, în jur de 1.200 de lucrători, adică circa două treimi intrând în categoria funcţionarilor, iar 450 având contracte individuale de muncă.

„Este diferenţă mare de salarizare, contractualii având mult mai puţin. De aceea, am cerut, din orice economie, atât cât putem, să majorăm salariile personalului contractual” a evidenţiat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: