Natura s-a dezlănţuit asupra a 56 de localităţi din judeţ

> Pagubele sunt de aproape 7 milioane lei

 Pagubele produse în judeţul Suceava de fenomenele hidrometeorologice periculoase din prima jumătate a anului 2017 au fost inventariate de 26 comisii mixte, valoarea rezultată cu prilejul evaluărilor fiind de 6,79 de milioane de lei, a informat ieri, într-o şedinţă de analiză, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”. Natura dezlănţuită a făcut stricăciuni de 262.000 de lei în zece gospodării, opt locuinţe, şase anexe şi 24 curţi, precum şi altele, de 4.380 de lei, la un solar de legume. La reţeaua stradală, pagubele din primele 6 luni ale anului sunt de 1,18 milioane lei; de 3,95 de milioane de lei la un drum comunal distrus; de 196.776 mii lei la un drum judeţean. Podurile afectate necesită reparaţii de 565.680 de lei; podeţele, de 152.864 de lei; punţile pietonale, de 54.000 de lei; iar apărările de mal afectate, tot de 54.000 de lei. Valoarea pagubelor pricinuite culturile agricole se ridică la 324.000 de lei, iar cele la drumurile forestiere însumează 43.897 de lei.

Potrivit ISU Suceava, în primul semestru al anului 2017 au avut de suferit de pe urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase 56 de localităţi de pe raza a 27 de unităţi administrativ-teritoriale, cât şi un ocol silvic.

Pagubele cele mai mari s-au înregistrat în Vatra Dornei, Buneşti, Stulpicani, Capu Câmpului, Ostra, Drăgoieşti, Vama, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Bălăceana, Bălcăuţi, Berchişeşti, Dărmăneşti, Drăguşeni, Forăşti, Fântânele, Grămeşti, Izvoarele Sucevei, Moldoviţa, Pârteştii de Jos, Slatina, Straja, Stulpicani, Ulma, Vereşti, Zamostea şi, respectiv, la Ocolul Silvic Falcău.

„În urma evenimentelor produse pe raza judeţului Suceava s-a urmărit refacerea infrastructurii, cât şi punerea în siguranţă a cetăţenilor afectaţi” se arată în informarea citată.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Ugenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a întocmit două rapoarte de sinteză privind apărarea împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcţii hidrotehnice şi poluărilor accidentale, acestea fiind transmise Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Administraţiei Naţionale „Apele Române” şi Administraţiei Bazinale de Apă „Siret” Bacău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: