Gabriel Bularda, Andrei Dorin Rusu şi Andreea Doroftei luptă pentru medalii la Campionatul Mondial de Alergare Montană

 La finalul acestei săptămâni, duminică, 30 iulie, trei dintre atleţii din judeţul Suceava vor reprezenta România în proba juniorilor la Campionatul Mondial de Alergare Montană, competiţie ce va avea loc în localitatea Premana din Italia. Doi dintre atleţi, Gabriel Bularda şi Andrei Dorin Rusu, sunt antrenaţi la Clubul Sportiv Municipal Dorna din Vatra Dornei de antrenorul Cristian Prâsneac, în timp ce câmpulungeanca Andreea Doroftei este pregătită la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenoarea Erzilia Ţâmpău. Gabriel Bularda ia startul la acest campionat mondial din postura de campion european de juniori, titlu câştigat la începutul lunii, în Slovacia. De altfel, atletul dornean a făcut un test util pentru mondiale, duminică, la un semimaraton montan în Franţa, desfăşurat pe distanţa a 22,4 kilometri, între localităţile Marvejols şi Mende, competiţie în care a sosit al doilea la juniori.

Andreea Doroftei este şi ea medaliată cu bronz la campionatul european, tot la juniori, ea contribuind decisiv la medalia de argint câştigată la acelaşi concurs cu echipa României. Cel de-al treilea sportiv din judeţ care va lupta pentru o medalie în Italia este Andrei Dorin Rusu, proaspătul campion mondial de juniori în proba de 10.000 de metri şi medaliat la aceeaşi competiţie cu bronz, în cursa de 5.000 de metri, tot la juniori I. Deşi nu a participat în acest an la competiţiile de alergare montană, Andrei Dorin Rusu a făcut cu succes acest lucru în anii trecuţi şi a fost propus să participe în lotul României de biroul federal.

„Am încredere în cei doi sportivi ai mei, care sunt într-o formă excelentă, demonstrată la ultimele concursuri. Sper să ne întoarcem acasă cu o medalie, dar va fi mult mai greu să obţinem acest lucru dacă vor veni multe ţări din Africa. Mulţumim Primăriei municipiului Vatra Dornei pentru sprijinul pe care ni-l acordă”, a explicat antrenorul Cristian Prâsneac.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: