Cezar’s

Nu visaţi, luaţi-vă bacul!

Creion. Când NASA a început trimiterea de astronauţi în spaţiu, s-a descoperit că pixurile nu funcţionează în stare de imponderabilitate. Pentru a rezolva problema, oamenii de ştiinţă americani au cheltuit 12 miliarde de dolari şi s-au chinuit 10 ani ca să realizeze un pix care să scrie chiar şi în lipsa gravitaţiei, ţinut cu susul în jos, sub apă, pe orice suprafaţă, inclusiv sticlă şi la orice fel de temperatură, de la condiţii de îngheţ până la 300 grade Celsius. Ruşii au folosit… un creion.

Dans. Azi-noapte m-am îmbătat atât de tare încât, atunci când am traversat barul să mai iau ceva de băut, m-am trezit că am câştigat concursul de dans.

Demonstraţie. Dacă vrei să-i demonstrezi cuiva ceva, înseamnă că trăieşti fie de dragul, fie de frica acelei persoane. Dacă trăieşti pentru tine, atunci nu eşti nevoit să îi dovedeşti nimic nimănui.

Fericire. Nu alerga după fericire, dar găseşte locul unde ea se află. Iar fericirea te va găsi pe tine. Pot să-ţi spun locul unde se află fericirea ta – în tine. Iar drumul spre ea – dezvoltarea maximă a tuturor abilităţilor tale. Fericirea este un produs al activităţii organizate în mod corespunzător.

Interior. De câte ori n-aţi auzit femeile spunând: „Exteriorul nu contează atât de mult, mai important este ce se află în interior!”… Tot timpul încerc să îmi dau seama dacă ele s-au mai gândit şi la altceva în afară de portofel.

Jurnal. Numai fetele cuminţi îşi ţin un jurnal. Fetele rele n-au timp.

Legitimare. „Dacă vrei să-mi zici cum este inima unui om, nu-mi spune ce citeşte, spune-mi ce reciteşte.” (François Mauriac). E splendid, la o primă lectură, acest test. Dar oare cui să-l aplicăm într-o epocă în care oamenii cu funcţii (ori, mai grav… şi cei tineri, care aspiră la funcţii, putere, privilegii) nu doar că nu recitesc. Cum, ce să recitească? Ei nu citesc, nu au citit, nu vor citi.

Metode. Iepuraşul cu soţia îl urmăreau la televizor pe David Copperfield cum scotea o droaie de iepuraşi dintr-un joben. În final, iepuraşul trage concluzia: – N-a fost rău deloc, dar să ştii că tot metoda noastră e mai bună!

Note. – Ai luat bacul? – Da. – Cu cât? – Cu 1.000 de euro.

Omagiu. În semn de omagiu, un interlop autohton a aruncat azi în manelişti doar cu bancnote cu chipul lui Eminescu

Priorităţi. 22:00 Ea: Iubitule, cine e mai important pentru tine, eu sau fotbalul? 23:45 El: Tu, iubita mea!

Regină. Regina Ana a României, într-un interviu de excepţie: „Sunt multe lucruri care nu-mi plac, dar pe primul loc rămân oamenii îngâmfaţi, cu nasul pe sus, oamenii care-i privesc pe ceilalţi de sus”.

Revoluţia Socialistă. Se spune că prin anii ’60 trăia într-un sat din Siberia un ţăran de 140 de ani. Se duc ziariştii să-l vadă şi mare le e surpriza când dau peste un om în putere. – Cum ai reuşit, bade, să te menţii aşa? – Marea Revoluţie Socialistă… – Lasă, bade, politica! Ce-ai mâncat, ce-ai băut? – Marea Revoluţie Socialistă… – Lasă, bade, astea! Câte femei ai avut, câţi copii ai făcut? – Marea Revoluţie Socialistă… – Ăsta e sonat! Hai să-l lăsăm să ne zică ce vrea! – Marea Revoluţie Socialistă a adus la noi în primărie un idiot analfabet şi beţiv, care mi-a greşit data naşterii cu 100 de ani…

Satisfacţie (tristă). Românii, mulţumiţi de situaţia economică: Niciodată n-a fost atât de uşor să pleci din ţară …

Soluţie. Problemele Ucrainei pot fi rezolvate rapid doar dacă pun la conducere politicieni români. Fură ăştia tot, în 2-3 ani. Nu mai au de ce veni ruşii!

Teamă. „Peste tot atârnă greu teama de sinceritate.” Tot mai greu, zi după zi…, azi.

Tentaţie. Celebrul jurnalist american Walter Lippmann consideră ca obligatorie existenţa a ceea ce numim „agent de presă”: „Enorma precauţie faţă de faptele sau impresiile care trebuie făcute publice convinge imediat orice organizaţie că, fie că vrea să-şi asigure publicitatea, fie că vrea s-o evite, puterea de decizie nu trebuie lăsată reporterului. E mai sigur să angajezi un agent de presă care să stea între organizaţie şi jurnalişti”. Walter Lippmann continuă avertizând că agentul respectiv „odată angajat, tentaţia exploatării poziţiei lui strategice este foarte mare”.

Violenţă. Natura nu a înzestrat femeia cu putere fizică. Din acest motiv ea stăpâneşte la perfecţie arta violenţei psihologice!

Vise. – Spune-mi, în ce ţi-ai investit economiile? – În vise…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: