Finanţare de aproape 460.000 euro pentru 30 de proiecte şi 250 de burse sociale pentru comunităţile din mediul rural

În cadrul celei de-a doua ediţii a programului strategic „Investiţie în Mediul Rural”, o iniţiativă a Fundaţiei Vodafone România, au fost implementate 30 de proiecte şi s-au acordat 250 de burse sociale pentru comunităţi rurale din toate judeţele ţării. Suma investită de Fundaţia Vodafone România în cadrul acestei ediţii, derulată în 2016, se ridică la aproape 460.000 de euro, iar numărul beneficiarilor depăşeşte 18.000, inclusiv copii şi persoane în vârstă defavorizate din punct de vedere economic sau social. La finanţarea pusă la dispoziţie de fundaţie se adaugă donaţiile, sponsorizările primite şi participarea voluntarilor, care echivalează aproape cu o dublare a fondurilor programului, până la un nivel de peste 800.000 de euro.

Lansat în 2015, programul susţine proiecte în domeniul educaţiei şi al serviciilor sociale, adresate categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

„Discrepanţele mari existente între mediul rural şi cel urban ne-au determinat în 2015 să lansăm acest program strategic. Prin implicarea noastră, dorim să le oferim copiilor din familiile cu probleme aflate în mediul rural mai multe şanse să urmeze o şcoală şi să-şi construiască un viitor, iar persoanelor în vârstă din localităţile izolate, acces la servicii sociale şi medicale. În cei doi ani de la lansarea programului, proiectele noastre, derulate în toate cele 41 de judeţe ale ţării, au influenţat vieţile a peste 54.000 de beneficiari” a declarat Angela Galeţa, director Fundaţia Vodafone România.

Un impact important al programului strategic „Investiţie în Mediul Rural” s-a produs la nivelul consolidării comunităţilor locale. În multe locuri, comunităţile s-au organizat în asociaţii sau grupuri de iniţiativă pentru a putea duce proiectele la bun sfârşit, ceea ce a contribuit la construirea unor relaţii mai puternice între membrii acestora. La fel ca la ediţia precedentă, proiectele au fost foarte diverse, acoperind nevoi locale specifice. Au fost, printre altele, renovate şi dotate 9 şcoli şi grădiniţe, au fost acordate 250 burse sociale, au fost implementate peste 20 de proiecte pentru copiii expuşi riscului de abandon şcolar, copii cu dizabilităţi şi persoane în vârstă. Implicarea comunităţilor locale s-a tradus prin participarea la implementarea proiectelor a peste 500 de voluntari.

Pentru implementarea proiectelor, Fundaţia Vodafone România a încheiat parteneriate strategice cu cinci organizaţii neguvernamentale cu experienţă în dezvoltarea de proiecte în mediul rural:

  1. Fundaţia Principesa Margareta a României (pentru judeţele: Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Satu Mare, Teleorman);
  2. Fundaţia Mereu Aproape (pentru judeţele: Cluj, Braşov, Olt, Argeş, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea);
  3. Fundaţia de Sprijin Comunitar (pentru judeţele: Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi);
  4. Fundaţia World Vision România (pentru judeţele Dolj, Ialomiţa şi Vâlcea);
  5. Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany (pentru judeţele: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş). (CP)
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: