Suceveanul care a obţinut media 10 la bacalaureat primeşte un premiu de 1000 lei de la CJ Suceava şi 3000 lei de la Ministerul Educaţiei

Consiliul Judeţean Suceava urmează să decidă în prima şedinţă acordarea unui stimulent financiar de 1000 de lei pentru elevul Alex-Andrei Voloşen de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, care este singurul sucevean ce a obţinut în acest an media 10 la examenul de bacalaureat.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc, stimulentul financiar de 1000 de lei este acordat elevului pentru performanţele deosebite realizate prin obţinerea mediei 10 la bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2017.

Propunerea de acordare a stimulentului financiar pentru absolventul Alex-Andrei Voloşen este legală şi oportună, se menţionează în raportul serviciului buget-contabilitate ce a fost avizat de administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc.

Potrivit acestui raport, stimulentul acordat se încadrează în normele legale, iar suma de 1000 de lei va fi alocată din totalul de 200.000 de lei prevăzuţi în bugetul judeţului pentru concursuri şi olimpiade şcolare.

Voloşen ar urma să primească şi 3000 de lei de la Ministerul Educaţiei, pentru nota obţinută.

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor fi premiaţi cu câte 3.000 de lei, stimulente urmând să primească şi absolvenţii de gimnaziu cu nota maximă la evaluarea naţională, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern supus dezbaterii publice.

„Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2017. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017” se menţionează în proiect.

Sumele necesare acordării acestor stimulente financiare se vor aloca din bugetul aprobat pe anul 2017 Ministerului Educaţiei Naţionale.

Alex-Andrei Voloşen a fost notat, iniţial, cu 9,75 la proba de limba şi literatura română şi cu 10 la probele de matematică şi fizică, dar a contestat nota la limba română şi, după reevaluarea lucrării, a primit nota 10, reuşind astfel să încheie examenul de bacalaureat cu media 10 pe linie, aceasta fiind de altfel singura medie de 10 din judeţ din sesiunea de vară a examenului.

Alex-Andrei Voloşen îşi doreşte să devină student la Academia Forţelor Aeriene din Braşov.

Reamintim că este al doilea an consecutiv când un absolvent al Colegiului Militar câmpulungean obţine nota maximă la examenul de bacalaureat; anul trecut, Adrian Florescu a primit 10 la toate cele trei probe scrise ale examenului maturităţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: