CJ Suceava alocă peste un milion de euro pentru amenajarea unei secţii de îngrijiri paliative în cadrul Spitalului Judeţean

Consiliul Judeţean Suceava va aloca peste un milion de euro pentru amenajarea unei secţii de îngrijiri paliative în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, secţie destinată pacienţilor cu boli incurabile şi pentru alinarea suferinţei acestora.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării în şedinţa de vineri a deliberativului judeţean, în prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” Suceava nu beneficiază de un spaţiu special amenajat, în conformitate cu normele în vigoare, pentru serviciile de îngrijiri paliative.

„În aceste condiţii, se impune promovarea unui obiectiv de investiţii prin care să fie organizată această activitate destinată pacienţilor cu boli incurabile şi pentru alinarea suferinţei acestora” se arată în document.

Varianta optimă pentru amplasament a fost decisă la demisolul clădirii din curtea Spitalului Vechi, unde funcţionează Secţia de Pneumologie, deoarece se creează legături funcţionale cu secţiile apropiate din incintă, respectiv Oncologie sau Boli Cronice.

Amenajarea acestei secţii presupune lucrări ce includ demolări, decapări, desfaceri, finisaje interioare şi exterioare, montarea unui ascensor de persoane, consolidări, hidroizolaţii, instalaţii sanitare, termice, electrice, hidranţi, ventilare, condiţionare şi distribuţie fluide medicale.

Suprafaţa desfăşurată propusă a obiectivului de investiţii este de 950 mp, iar valoarea acestuia, inclusiv TVA, conform devizului general, este de 5.472.185,78 lei, din care construcţii-montaj 3.877.008,10 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: