Înscrieri record în sesiunea de admitere iulie 2017

Aproape 3.000 de candidaţi s-au înscris la programele de studiu de licenţă învăţământ la zi şi la distanţă, masterat şi conversie profesională în sesiunea de admitere iulie 2017 organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 10 facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, care au început pe 10 iulie 2017, s-au încheiat vineri, 21 iulie.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, în această sesiune de admitere oferta educaţională a universităţii a atras un total de 2910 de candidaţi, cu 418 candidaţi (aproape 17%) mai mult decât în sesiunea de anul trecut, când numărul total al înscrişilor la finalul sesiunii iulie a fost de 2492.

Astfel, programele de licenţă au cumulat un număr de 3382 de opţiuni, exprimate de către 1769 de candidaţi.

„Menţionăm faptul că, practic, la patru dintre programele de licenţă toate locurile vor fi ocupate din această sesiune: la Calculatoare (Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor), Contabilitate şi informatică de gestiune (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică), Drept (Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative) şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei). Prin urmare, ele nu vor mai fi incluse în cea de a doua rundă de admitere, care urmează să se organizeze la începutul lunii septembrie”, arată sursa citată.

În ceea ce priveşte învăţământul la distanţă (ID), în prima sesiune de admitere s-au înscris 219 candidaţi, cu 310 opţiuni, pentru cele 9 programe disponibile.

Pentru locurile alocate etniei rome şi-au depus dosar cinci candidaţi, faţă de unul singur anul trecut.

Record de înscrieri în centrele speciale din Republica Moldova şi Ucraina.

Conform reprezentanţilor USV, pe componenta Români de pretutindeni s-au înregistrat cifre record de înscrieri.

„USV a organizat centre speciale de înscrieri în localităţile Sîngerei şi Chişinău (Republica Moldova), respectiv Cernăuţi şi Solotvino (Ucraina)”, se menţionează în comunicatul transmis.

Astfel, până sâmbătă, 22 iulie, numărul total al dosarelor depuse este de 616, din care 565 la nivel de licenţă. Candidaţii din această categorie pot depune dosare de înscriere până pe data de 24 iulie.

La programele de masterat s-au înscris 884 candidaţi români, comparativ cu 705 în anul anterior (cu peste 20% mai mult).

De asemenea, în această sesiune de înscrieri, pentru programele de conversie profesională, aflate pentru al doilea an consecutiv în oferta de admitere, au optat 38 de candidaţi.

„Universitatea «Ştefan cel Mare» din Suceava speră într-o bună dinamică a înmatriculărilor, care vor începe luni, 24 iulie, şi se vor derula până pe 28 iulie, când vor fi publicate rezultatele finale. Candidaţii declaraţi admişi trebuie să ştie că neînmatricularea conduce la pierderea locului obţinut în urma concursului de admitere”, se menţionează în comunicat.

Totodată, conform comunicatului transmis, după anul I de studiu studenţii care au ocupat un loc cu taxă pot beneficia de alocaţie bugetară, întrucât lista studenţilor care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar în urma rezultatelor obţinute.

A doua sesiune de admitere la USV va avea loc în perioada 6 şi 13/14 septembrie (fără sâmbătă şi duminică).

Informaţii legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la adresa www.admitere.usv.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: