Internet gratuit, pentru a stimula călătoriile cu autobuzele Primăriei

> Până la finele lunii în curs, toţi călătorii vor avea acces gratuit WI-FI la internet > „Vrem să-i stimulăm pe suceveni să nu folosească transportul complementar maxi-taxi, ci să apeleze la transportul Primăriei” a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi

 În municipiul Suceava, pe mijloacele de transport în comun de călători se introduce internet gratuit. Viceprimarul Lucian Harşvoschi a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că licitaţia a fost câştigată de compania de telefonie mobilă Orange, măsura fiind menită a-i îndepărta pe suceveni de microbuzele maxi-taxi care traversează reşedinţa de judeţ, oprind în staţiile de interior. Contractul este semnat pentru o perioadă de 24 de luni, pe cele 40 de mijloace de transport ale societăţii de transport public local TPL, inclusiv pe cele zece microbuze, fiind montate routere compatibile cu standardul 4G. Viceprimarul precizează că probele au fost făcute pe un singur autobuz, iar în urma rezultatului pozitiv sistemul va fi extins la tot parcul firmei la care acţionar unic este municipiul Suceava. Astfel, până la finele lunii în curs, toţi călătorii vor avea acces WI-FI la internet.

„Toate autobuzele din municipiul Suceava vor avea, până la sfârşitul acestei luni – pentru cei care folosesc – internet gratuit. Vrem să-i stimulăm pe suceveni să nu folosească transportul complementar maxi-taxi, ci să apeleze la transportul Primăriei. Nu vorbim despre un moft, ci despre un lucru corect şi normal în ziua de astăzi şi cred că sucevenii vor fi mai stimulaţi să meargă cu mijloacele de transport în comun” subliniază adjunctul şefului executivului local.

În urmă cu aproape 2 ani, acces gratuit a fost introdus şi în două parcuri

Lucian Harşovschi spune că noua facilitate trebuia introdusă pe mijloacele de transport în comun încă de la începutul acestui an, însă procedurile de licitaţie au durat mai mult decât s-ar fi crezut.

În septembrie 2015, viceprimarul Lucin Harşovschi anunţa că locuitorii municipiului Suceava vor avea acces la internet gratuit în Parcul copilului din cartierul Burdujeni, cât şi în Parcul Universităţii „Ştefan cel Mare”. La acea dată, s-a optat pentru varianta achitării unui abonament de 1.000 de lei pe lună unui provider de internet, deoarece achiziţionarea echipamentului specializat de către autorităţile municipale ar fi costat vistieria municipală 20.000 de lei. Accesul la internet nu era prevăzut prin routere, ci printr-o conexiune puternică, de minim 100Mb pe bandă, cu două frecvenţe, respectiv una de 2,4 GHz şi alta de 5 GHz, pentru streaming video, upload şi chiar download, conform standardului 802 11 AC.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: