Proiect cultural la USV

„Coregrafii sociale: conectivitate relaţională în plan personal şi social prin dansuri africane”

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava desfăşoară, în perioada iulie-septembrie 2017, un proiect cultural intitulat „Coregrafii sociale: conectivitate relaţională în plan personal şi social prin dansuri africane”. Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (90%) şi de USV (10 %), fiind realizat în colaborare cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Potrivit unui comunicat de presă al USV, proiectul este coordonat de dr. Tudor Bălinişteanu, de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

 „Coregrafii sociale…”, aflăm, explorează întrepătrunderea dintre viaţa socială, arta dansului şi spiritualitate în dansurile contemporane africane, prin crearea unui spectacol de dans interpretat de nouă artişti (trei din Columbia, trei din România şi câte unul din Egipt şi Elveţia, urmând ca al nouălea sa fie selectat ulterior) sub îndrumarea a doi specialişti din Axis Syllabus, Natalie Cohen (SUA) şi Emma Damarise Ste. Marie (Canada), în colaborare cu coregrafa Carmen Coţofană de la CNDB.

„Proiectul urmăreşte, de asemenea, crearea unei baze pentru proiecte ulterioare comune, având ca parteneri USV, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti şi comunitatea internaţională Axis Syllabus. Spectacolul rezultat în urma activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului va fi prezentat de trei ori în Suceava şi o dată în Bucureşti, la sfârşitul lunii septembrie 2017.” Prin acest spectacol organizatorii îşi propun să ofere publicului o modalitate de a înţelege felul în care dansurile africane generează un spaţiu favorabil manifestării creative a expresiei psihologice individuale şi, în acelaşi timp, un spaţiu favorabil dezvoltării solidarităţii sociale care, la rândul ei, contribuie la starea de bine individuală şi socială.

„Activităţile proiectului vor promova ideea că sentimentele de participare la o experienţă estetică comună, de apartenenţă la un spaţiu estetic comun şi de plăcere estetică, induse prin dansurile africane, contribuie la dezvoltarea unei experienţe psihologice şi somatice care să inducă starea de bine socială şi individuală, atât a dansatorilor, cât şi a spectatorilor” se mai arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: