În perioada 25-27 august

Câmpulung Film Fest, la a II-a ediţie

Ediţia a II-a a Câmpulung Film Fest (CFF), festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc, va avea loc anul acesta în perioada 25-27 august.

Festivalul proiectează într-o manieră comparativă, succesiv şi alternativ, filme provenite din două ţări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei.

Ţările invitate în cadrul acestei ediţii sunt Statele Unite ale Americii şi Franţa, care vor fi reprezentate prin scurtmetrajele de absolvire ale studenţilor din cadrul Departamentului de Film al Universităţii Columbia din New York şi cel al şcolii La Femis din Paris.

„Accesul la proiecţii va fi gratuit, iar doritorii pot să obţină la faţa locului rezervări care asigură accesul la toate pachetele de filme. Locul de desfăşurare a proiecţiilor este sala de spectacole a Colegiului Naţional «Dragoş Vodă», fostul cinematograf «Luceafărul» şi pârtia de schi a oraşului, proiecţie în aer liber care va marca seara de încheiere a evenimentului” se arată pe pagina festivalului.

Totodată, pe site-ul oficial al Film Fest se precizează că anul acesta tineri regizori din Statele Unite şi Franţa, alături de personalităţi de marcă din România, vin la CFF pentru întâlnirea cu publicul.

Primul invitat de marcă la CFF2 este unica şi inimitabila Irina Margareta Nistor, critic de film şi voce legendară a filmelor pe casetă VHS. Acesteia i se vor alătura regizoarea Sonya Goddy, absolventă a Columbia University din New York, care soseşte la Câmpulung cu filmul ei „Îngheţata” („Sundae”), regizorul francez Félix Rehm, absolvent al şcolii La Fémis, Paris, care va prezenta la CFF filmul său intitulat „Muza adormită” („La Muse endormie”), şi Jamie Sisley din SUA, absolvent al Columbia University, în prezent regizor în Los Angeles, care va prezenta scurtmetrajul său „Stai cu mine” („Stay awake”).

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociaţia Hasmaţuchi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, un proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Prima ediţie s-a desfăşurat în august 2016 şi a avut ca invitate Danemarca şi India.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: