După prima săptămână de înscrieri pentru admitere

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, cea mai căutată din cadrul USV

> Foarte puţini candidaţi s-au înscris la Facultatea de Inginerie Mecanică

 Aproape 1000 de absolvenţi de liceu care au promovat examenul de bacalaureat şi-au depus dosarele în vederea înscrierii la concursul de admitere organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit statisticilor USV, după prima săptămână de înscrieri la admitere, cei mai mulţi candidaţi şi-au exprimat intenţia de a studia la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. La polul opus, cu cele mai puţine cereri, se află Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management.

Astfel, după primele 5 zile de înscrieri, cele mai multe dosare de admitere pentru studiile de licenţă, la forma de învăţământ la zi, au fost depuse la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP), care a scos la concurs 170 de locuri fără taxă şi 475 de locuri cu taxă. Pentru cele nouă specializări din cadrul FSEAP s-au înscris 197 de candidaţi care şi-au exprimat 574 de opţiuni.

O altă facultate foarte căutată este Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, unde sunt disponibile pentru viitorii studenţi 221 de locuri fără taxă şi 127 de locuri cu taxă, distribuite pe şase specializări. La această facultate s-au înscris 151 de absolvenţi de liceu, care au completat 392 de opţiuni.

Tot printre cele mai căutate facultăţi din cadrul universităţii sucevene este şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, unde s-au înscris 131 de candidaţi, care şi-au exprimat 151 de opţiuni, pentru cele 50 de locuri bugetate şi 185 de locuri cu taxă disponibile la trei specializări.

Mulţi tineri au optat şi pentru Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, unde s-au înscris 125 de candidaţi, cu tot atâtea opţiuni, pentru cele 42 de locuri fără taxă şi 58 de locuri cu taxă, dar şi pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde au fost depuse 109 dosare de la 101 candidaţi, pentru cele 112 locuri disponibile la învăţământul bugetat şi 83 de locuri cu taxă.

În topul preferinţelor urmează Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, unde sunt disponibile 158 de locuri fără taxă şi 184 de locuri cu taxă, iar după prima săptămână 99 de candidaţi şi-au exprimat 163 de opţiuni.

La Facultatea de Istorie şi Geografie sunt disponibile, pentru programele de licenţă, 145 de locuri bugetate şi 140 de locuri cu taxă, distribuite pe cinci specializări, iar potrivit statisticilor după prima săptămână de înscrieri, 77 de candidaţi au completat 115 opţiuni.

Puţine cereri de înscriere sunt la Inginerie Alimentară, unde s-au înscris 36 de candidaţi care au completat 108 opţiuni pentru cele 105 locuri bugetate şi 60 cu taxă, la Silvicultură, unde s-au înscris 35 de candidaţi care au completat tot atâtea opţiuni pentru cele 82 de locuri fără taxă şi 68 de locuri cu taxă, iar şi la Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, unde doar 27 de candidaţi au completat 75 de opţiuni. Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management a scos la concurs, în acest an, 90 de locuri bugetate şi 30 de locuri cu taxă, distribuite pe trei specializări.

Astfel, după prima săptămână de înscrieri la admitere pentru studiile de licenţă, la forma de învăţământ la zi, s-au înscris 979 de candidaţi, ce şi-au exprimat 1847 opţiuni. De menţionat este că oferta USV cuprinde, în total, pentru admiterea la licenţă, 1175 de locuri bugetate şi 1410 locuri cu taxă.

Potrivit calendarului de admitere, înscrierile pentru prima sesiune continuă până pe 21 iulie, probele de concurs urmând să se desfăşoare în zilele de 20 şi 21 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: