Între 15 şi 22 iulie

Zilele Municipiului Fălticeni

În perioada 15 – 22 iulie se desfăşoară ediţia 2017 a programului „Zilele Municipiului Fălticeni”.

Pe 15 iulie se va desfăşura concursul de pescuit Cupa „Nada Florilor”, a II-a ediţie a turneului de tenis de câmp old boys şi va începe prima ediţie a turneului de fotbal pentru copii născuţi în anii 2005/2006 – 2009/2010, la care participă echipe din mai multe judeţe. După-amiază, iubitorii de cultură şi artă sunt aşteptaţi la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, unde se va desfăşura manifestarea „Personalităţi fălticenene în literatură şi artă” şi va avea loc concertul cunoscutului flautist Nicolae Maxim.

Duminică, 16 iulie, se va desfăşura tradiţionalul meci de fotbal al veteranilor, ediţia a IV-a a turneului de tenis de câmp pentru copii dotat cu Cupa Municipiului Fălticeni, desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Tenis în cadrul Tenis 10. După-amiază, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” va găzdui o dublă lansare de carte: „Pelerin în Ţara Sfântă”, ediţia a II-a, revizuită, şi „La braţ cu toamna”, cărţi semnate de Alexa Paşcu.

Ziua de luni este dedicată „dinastiei Lovineştilor”. Manifestările încep la ora 10, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, cu un medalion comemorativ Eugen Lovinescu şi V.G. Popa.

În seara zilei de marţi, 18 iulie, pe scena din piaţa „Nada Florilor” vor urca Ansamblul Folcloric „Doruleţul” şi Ansamblul Folcloric „Stejărelul”, conduse de prof. interpret Maria Tanasă, Alesia şi Alina Eremia. Distracţia, în centrul municipiului, va continua miercuri, cu finala ediţiei a III-a a concursului „Ai şi tu talent”, concertul trupei rock Scarlet Aura şi cu spectacolul Loredana & Agurida Band. La ora 21,30 este programată premierea elevilor olimpici, a sportivilor, cadrelor didactice şi antrenorilor fălticeneni care au obţinut rezultate deosebite în competiţiile naţionale şi internaţionale.

Joi, 20 iulie, după Sfânta Liturghie de la Biserica cu hramul „Sfântul Ilie” din Fălticeni, va avea loc o procesiune religioasă pe traseul Biserica Sf. Ilie – Spitalul Municipal Fălticeni – Biserica Adormirea Maicii Domnului – Primăria Fălticeni – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica Sfântul Ilie. Tot la Biserica „Sf. Ilie” va fi organizată „Nunta de aur”, sărbătorirea cuplurilor fălticenene care aniversează 50 de ani de căsătorie.

„Anul acesta avem ocazia de a prezenta publicului fălticenean o manifestare internaţională a formaţiilor artistice din România, Moldova şi Ucraina, în cadrul Festivalului Neamului Românesc «Ştefan cel Mare şi Sfânt» şi a Festivalului Internaţional de Folclor «Cântă cucu-n Bucovina»” a precizat primarul Cătălin Coman.

Programul zilei de joi include şi un spectacol folcloric de Sfântul Ilie în care vor evolua Doina şi Ciprian Petroaie, Grupul Folcloric „Balada”, condus de prof. interpret Maria Tanasă, Alexandru Recolciuc, Alexandru Brădăţan, Laura Lavric, orchestra „Rapsozii Botoşanilor” împreună cu soliştii Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Constantin Petrescu, Laura Ştefănescu Potoroacă, Daniela Condurache.

Concursul pe echipe la tenis de masă din liga „Ama-tur”, dotat cu trofeul Cupa Municipiului Fălticeni, ajuns la a VI-a ediţie, va încheia Zilele Municipiului Fălticeni, sâmbătă, 22 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: