Un copil de aproape 4 ani a ajuns în asistenţă maternală după ce mama l-a părăsit

> DGASPC Suceava a primit, în mai puţin de o lună, 26 de sesizări privind copii aflaţi în situaţii de risc

 Un minor de 3 ani şi 7 luni, din comuna Dumbrăveni, a ajuns, recent, în grija unui asistent maternal profesionist, părăsit fiind de mamă şi cu un tată incapabil să îi mai poarte de grijă.

Sesizată de autorităţile locale, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a instrumentat cazul şi a hotărât preluarea minorului în regim de urgenţă.

Ancheta socială a stabilit că mama copilului a plecat de acasă în luna aprilie, când copilul suferise o fractură la picior. O chemase dorul de concubinul care locuieşte într-un alt judeţ, aşa că, fără nicio remuşcare, şi-a abandonat fiul, neputincios, cu piciorul în ghips, ea mai având doi copii de 12 şi 14 ani care se află în plasament la Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi.

Potrivit anchetei, se pare că încă de la naşterea micuţului, mama n-a prezentat prea mare interes pentru creşterea şi îngrijirea acestuia, grija purtându-o mai degrabă o vecină, care, după posibilităţi, a încercat să suplinească dezinteresul parental.

Faţă de situaţia constatată, după instrumentarea cazului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a hotărât că micuţului i-ar fi mult mai bine în grija unui angajat al statului.

„Deoarece părinţii minorului nu prezintă garanţiile morale şi materiale pentru a asigura copilului o bună creştere, îngrijire şi educare, Autoritatea Tutelară din cadrul Primăriei Comunei Dumbrăveni a propus luarea unei măsuri de protecţie specială pentru minor. Având în vedere situaţia prezentată, s-a propus instituirea măsurii plasamentului în regim de urgenţă pentru minorul în cauză la un asistent maternal profesionist din judeţul Suceava” a comunicat Nadia Creţuleac, director executiv al DGASPC Suceava.

În perioada 20 iunie – 14 iulie, instituţia judeţeană de protecţia copilului a primit 26 de sesizări privind copii aflaţi în situaţie de risc.

Doar în cazul a trei minori, cu vârste între 1 şi 3 ani, s-a luat măsura preluării în regim de urgenţă şi plasarea la asistenţi maternali profesionişti, celelalte cazuri rămânând în monitorizarea serviciului urgenţe şi a primăriilor de domiciliu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: