Singurul candidat care a obţinut media 10 la bacalaureat va fi premiat de CJ Suceava cu 1000 lei

Singurul candidat sucevean care a obţinut media 10 la bacalaureat urmează să fie premiat de Consiliul Judeţean cu 1000 de lei, a anunţat, joi, preşedintele instituţiei, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus într-o conferinţă de presă că, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava, va propune consilierilor aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să fie premiat candidatul care a obţinut media 10 la bacalaureat. El a amintit că şi anul trecut au fost premiaţi candidaţii care au obţinut media 10 la bacalaureat.

Un absolvent al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a obţinut media 10 la Bacalaureat după soluţionarea contestaţiilor. Potrivit rezultatelor finale la acest examen, publicate luni de Ministerul Educaţiei Naţionale, iniţial, Alex-Andrei Voloşen a fost notat cu 9,75 la proba de limba şi literatura română şi cu 10 la probele de matematică şi fizică. El a contestat nota la limba română şi, după reevaluarea lucrării, a primit nota 10, reuşind astfel să încheie examenul cu media 10 pe linie, fiind de altfel singura medie de 10 din judeţ din această sesiune a bacalaureatului.

Alex Andrei Voloşen îşi doreşte să devină student la Academia Forţelor Aeriene din Braşov.

Este al doilea an consecutiv când un absolvent al Colegiului Militar din Câmpulung obţine nota maximă la examenul de bacalaureat. Anul trecut, Adrian Florescu a primit 10 la toate cele trei probe scrise ale examenului maturităţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: