Mirela Adomnicăi, după discuţii la Ministerul Energiei şi CNU privind continuarea activităţii minei de la Crucea: Am stabilit o strategie de urmat

> Primul obiectiv este ridicarea gajului pe octoxidul de uraniu

 Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, că a avut discuţii la Ministerul Energiei şi Compania Naţională a Uraniului (CNU) privind continuarea activităţii minei de la Crucea şi că a fost stabilită o strategie de urmat care presupune în primul rând ridicarea gajului pus pe octoxidul de uraniu.

Adomnicăi a spus, în cadrul emisiunii „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV, că la dialog au participat pe lângă prefectul judeţului Suceava, directorul Sucursalei Suceava, directorul Uzinei de la Feldioara, prefectul de Braşov, fiind purtate o serie de discuţii cu conducerea CNU şi apoi având loc o întâlnire la Ministerul Energiei cu secretarul de stat care gestionează problematica CNU, dar şi la MAI.

„Am stabilit împreună o strategie de urmat, primul obiectiv fiind ridicarea gajului pus asupra octoxidului de uraniu, care ulterior va putea fi valorificat, ceea ce presupune o sumă care acoperă toate restanţele şi salariale, şi ale furnizorilor de la Braşov şi Suceava, astfel încât să se intre într-o activitate normală de autofinanţare” a spus prefectul.

Adomnicăi a menţionat că debutul mandatului său de prefect a coincis cu greva minerilor la Bucureşti, iar acesta este încă un motiv pentru a urmări îndeaproape situaţia de la Crucea.

„Problemele sunt mai complicate şi am ajuns la unison la aceeaşi concluzie, că se decontează greşelile din anii precedenţi” a adăugat Adomnicăi.

Prefectul a subliniat că a constatat buna intenţie şi dorinţa de a se debloca situaţia din partea Ministerului Energiei, dar şi dorinţa celorlalte instituţii de a rezolva această problemă.

„În ceea ce priveşte viitorul minei de la Crucea, promisiunile pe care le-am primit până în prezent au în vedere gestionarea situaţiei de aşa natură încât în primul rând minerii de la Crucea să nu fie afectaţi. Pentru închiderea eventuală a minei într-un viitor mai îndepărtat, să fie parcurse şi etapele privind conservarea viitoare şi găsirea de soluţii pentru cei 328 de mineri care sunt acum în activitate la Sucursala Crucea” a spus Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: