Adresat liceenilor, la cea de-a IX-a ediţie, în curs de desfăşurare la Suceava

Festivalul internaţional „Video Art”

Suceava găzduieşte, de ieri, a IX-a ediţie a Festivalului internaţional „Video Art” pentru liceeni, care reuneşte peste 40 de tineri din ţară şi străinătate, pasionaţi ai celei de-a şaptea arte, potrivit organizatorilor. „Cei în cauză sunt cei mai buni dintre cei buni, nominalizaţi de juriul internaţional al festivalului, care a desemnat câte zece echipaje la fiecare dintre cele două secţiuni ale festivalului: filme de scurt-metraj şi spot publicitar cu impact social.”

Juriul este compus din: conf. dr. Radu Olăreanu, de la Universitatea de Arte din Tg. Mureş (preşedinte), Violeta Gorgos, regizor artistic de la TVR Iaşi, Emilian Urse, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cinecluburilor din România. „Marele câştig al acestei ediţii îl reprezintă prezenţa în juriu a lui Dave Watterson, preşedintele în exerciţiu al Uniunii Internaţionale de Cinema (UNICA), domnia sa acceptând de la bun început, fără nicio reticenţă, invitaţia noastră. Faptul se datorează, exclusiv, impresiei pe care România şi în special noi, cei de la Suceava, am lăsat-o delegaţiilor din care şi domnia sa a făcut parte, delegaţii care s-au succedat în ultimii doi ani la Suceava, în contextul organizării de către noi, în anul 2016, a celei de-a 78-a ediţii a Festivalului internaţional UNICA” informează organizatorii.

Concurează în festival filme din mai multe ţări ale Europei, dar şi numeroase filme din ţară, ale unor cluburi de profil sau licee, unde există elevi şi profesori pasionaţi de film. Din străinătate, aflăm că au sosit filme din Macedonia, Ucraina, Franţa şi Republica Moldova, iar din ţară au sosit filme din Constanţa, Bucureşti, Huşi, Bacău, Fălticeni, Craiova, Rădăuţi şi bineînţeles Suceava. Numărul proiectelor cinematografice la cele două secţiuni se ridică la 34.

Duminică, 16 iulie, de la ora 10, iubitorii de film sunt aşteptaţi la gala decernării premiilor Video Art 2017, la Cinematograful Modern.

Festivalul e realizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Clubul „Video Art” al elevilor colegiului, alături de Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Judeţean, Centrul Cultural „Bucovina”, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Inspectoratul Şcolar. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: