Carte, cinste cui te-a scris

Şăgălnicie

Şi avocaţii ajung bunici!

Aşadar, Emil Ianuş este bunic, are patru nepoţi, cei mai iubiţi părând a fi Telu şi Bibi. Lor, tuturor copiilor, de fapt, le-a închinat o carte „Bunicii şi nepoţii” (Ed. „Ion Prelipcean”, Horodnic de Jos, 2017).

Volumul este prefaţat de stăpânul editurii, profesorul Ion Prelipcean, care remarcă şăgălnicia scrisului, intitulându-şi semnificativ prefaţa „Să ne înseninăm frunţile!”.

Însuşi autorul se simte obligat să facă o „Mărturisire” despre eroii săi – Telu şi Bibi, eroi deosebit de impetuoşi, încât „nu ne-au mai rămas prin casă prea multe obiecte întregi şi la locul lor…”. Iar dezastrul s-a produs cu adevărat la biroul poetului, unde avea vreo sută de pixuri şi stilouri. După „vizita” nepoţilor numărul a urcat la 800, căci un pix se desface, a numărat păgubitul, în cam opt bucăţi…

Dar, iată că Telu merge la vânătoare cu tătâne-său: „Dar, fugind noi printre râpi,/ Am stârnit haita de lupi./ Tata, mare vânător/ Strigă după ajutor/ Ca s-audă cineva/ Care l-ar putea salva// Numa’ eu, pe-un lup călare,/ Tot strigam în gura mare:/ Tatăăă! să nu faci pe tine,/ Ai curaj… că eşti cu mine!” (Telu Vânătorul, p. 144) (D.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: