Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur:

S-a aprobat finanţarea drumului axial Suceava – Iaşi

Sperăm să înceapă execuţia în acest an, pentru că multe localităţi au nevoie de drum modernizat

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, a anunţat că în şedinţa de ieri a consiliului a fost aprobată finanţarea drumului axial Suceava – Iaşi.

„A fost şi evaluarea în teren două zile şi urmează procedurile pentru semnarea propriu-zisă a contractului, demararea licitaţiei pentru proiectare şi pentru execuţie. Sper ca la sfârşitul acestui an să începem şi execuţia, dacă nu în anul 2018, pentru mult aşteptata investiţie care va rezolva, în sfârşit, problema mai multor localităţi care aşteaptă de mult un drum mai bun” a spus Flutur.

El a menţionat că locuitorii aşteaptă modernizarea rutei Suceava – Dolhasca prin Bosanci, Udeşti, Liteni, un drum care va arăta aşa cum trebuie după această investiţie, dar că acesta va fi şi o variantă mai scurtă spre Iaşi.

De asemenea, prin această investiţie se leagă o bună parte a judeţului, zona Suceava, Moara, Liteni, Zahareşti, Dărmăneşti, zonă ce are încă drumuri pietruite şi aşteaptă, de urgenţă, modernizarea.

„A fost primul proiect aprobat după lungi discuţii” a mai spus Flutur.

Proiectul de modernizare a drumului intraregional Suceava – Iaşi, iniţiat de consiliile judeţene din cele două judeţe, a fost depus, miercuri, pentru evaluare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, fiind primul şi singurul proiect de modernizare de drum pentru POR 2014-2020, pe Axa prioritară 6, Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea 6.1 Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Proiectul intitulat „Regiunea Nord-Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iaşi – Suceava” presupune modernizarea a 167,933 km de drumuri – 75,73 km pe raza judeţului Suceava şi 92,19 pe raza judeţului Iaşi.

Pe teritoriul judeţului Suceava, drumul traversează 11 oraşe şi comune, de la Dărmăneşti şi până la Dolhasca.

În proiect sunt incluse drumurile judeţene de la limita cu judeţul Iaşi – Dolhasca, Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Udeşti – Liteni – Dolhasca, Suceava – Frumoasa – Liteni şi Liteni – Stroieşti – Costâna – Dărmăneşti. Valoarea totală a proiectului este de 329,716 milioane de lei, din care valoarea aferentă judeţului Suceava este de 151,130 milioane de lei.ali

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Sa speram ca va fi adevarat. Ne-am cam saturat de promisiuni si vorbe ,,goale”.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!