Proiectul OAZA de la Gura Humorului, de 4,7 milioane de euro, a intrat la prefinanţare

> În zona de agrement Ariniş vor fi noi facilităţi spectaculoase, inclusiv un parc de poveste > Şi Vatra Dornei va amenaja un parc de agrement

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care este şi preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, a declarat, joi, că mai multe proiecte din judeţul Suceava urmează să fie finanţate prin POR 2014-2020, între care un proiect de 4,7 milioane de euro de la Gura Humorului a intrat deja la prefinanţare.

Flutur a spus într-o conferinţă de presă că prin POR 2014-2020 regiunea de dezvoltare nord-est are prevăzută o finanţare de un miliard de euro pe 12 axe, din care zece axe sunt gestionate direct de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, iar alte două de structurile centrale, menţionând că sunt deschise şase axe.

„Judeţul Suceava are multe proiecte. Am văzut că s-au trimis la semnare, pe Axa 5.1 Patrimoniul cultural, trei proiecte, dintre care două sunt ale Mănăstirii Dragomirna, cu 17 milioane de lei (3,8 milioane de euro)” a spus Flutur.

De asemenea, Vatra Dornei are pe Măsura 7.1 un proiect de 2,9 milioane de lei (0,6 milioane de euro) pentru finanţarea unui parc de agrement în staţiune, a spus Flutur, care a menţionat că şi oraşul Siret are două proiecte de 10 milioane de lei.

Potrivit lui Flutur, Gura Humorului are un proiect important, care este la prefinanţare în prezent, în valoare de 21 de milioane de lei, respectiv 4,7 milioane de euro.

Oraşul Gura Humorului va implementa un proiect de dezvoltare a zonei de agrement Ariniş prin proiectul european intitulat OAZA (Oraş Activ cu Zone verzi Amenajate).

Potrivit primarului Marius Ursaciuc, prin proiect va fi extins Parcul Ariniş cu 7,2 ha, urmând a fi amenajată şi o zonă de campare pentru rulote, cu facilităţi corespunzătoare, inclusiv duşuri.

În ceea ce priveşte dezvoltarea zonei de agrement, el a spus că se reinventează ideea de loc de joacă pentru copii şi că urmează să fie amenajat un parc al hobbit-ilor, cu căsuţe mobilate amplasate sub pământ, dar şi cu un castel înconjurat de apă, cu pod care coboară, prevăzându-se şi un labirint verde în stil englezesc.

Totodată, proiectul prevede construcţia unei fântâni arteziene pe un lac cu o suprafaţă de 2.270 de mp, pe care se vor putea face plimbări cu barca şi hidrobicicleta.

Pentru acest proiect, Consiliul Local Gura Humorului a decis scoaterea din circuitul agricol a unei suprafeţe de 19.800 mp, formată din două parcele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: