IŞJ Suceava anunţă verificări la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului privind legalitatea perceperii unor taxe

Nu am recomandat perceperea unor taxe de eliberare a actelor de studii, informează IŞJ

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a început o anchetă privind legalitatea perceperii unor taxe de eliberare a actelor de studii la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, după ce în presă au apărut informaţii privind perceperea unor taxe la eliberarea diplomei de bacalaureat.

Potrivit unui comunicat de presă al IŞJ Suceava, remis miercuri presei, instituţia nu a făcut recomandări privind perceperea unor taxe de eliberare a actelor de studii.

„Situaţia de la Colegiul «Alexandru cel Bun» Gura Humorului este în atenţia Inspectoratului. Din primele verificări este vorba despre o hotărâre a consiliului de administraţie al colegiului care, conform Legii Educaţiei Naţionale 2011, art. 1.9, al. 3, a stabilit taxe pentru «unele activităţi, niveluri şi cicluri de studii», cu respectarea art. l08, al. l şi 2, conform cărora «unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pot obţine venituri proprii din activităţi specifice» şi «veniturile proprii nu diminuează finanţarea de bază, complementară sau suplimentară şi sunt utilizate conform deciziilor consiliului de administraţie»”, se arată în comunicatul de presă al IŞJ Suceava.

Sursa citată precizează că Inspectoratul anchetează situaţia pentru „a analiza legalitatea faptelor”.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: