Carte, cinste cui te-a scris

Încă o dată, despre iubire

Nu-i prea fericiră comparaţia, dar este grăitoare: au spart ruşii buţile cu vin din beciurile podgoriilor Moldovei ocupate şi a curs vinul, precum curge astăzi cerneala din călimările scriitorilor bucovineni. Călimări ferecate o vreme, destupate de tot astăzi, încât s-au tot înmulţit volumele semnate de co-provinciali. Cine vrea dovada, să viziteze redacţia ca să admire rafturile pline cu cărţi purtând semnături din Ţara de Sus…

Profesorul Emil Simion ne-a lăsat la redacţie noul său roman (de dragoste!) „Lacrima piezişă a destinului” (Ed. George Tofan, Suceava, 2017).

Volumul este prefaţat de colegul de breaslă al autorului, profesorul Ioan Ţicalo. Acesta îşi încheie astfel predoslovia: „Iubite cititorule, sper că ţi-am trezit curiozitatea şi interesul de a parcurge povestea lui Emil Simion, captivantă, scrisă cu mare sensibilitate, care te va introduce într-o lume cu tradiţii şi obiceiuri pe cale să se piardă, cel puţin unele din ele. În plus, vei descoperi un adevărat labirint de fapte şi întâmplări, ceea ce îţi va aduce în suflet o intensă trăire estetică” (Un imn închinat iubirii, p. 7). (D.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: