Garda Forestieră Suceava îşi întăreşte forţele cu 60 de noi inspectori

> Cele mai multe posturi sunt disponibile în judeţele Iaşi, Bacău şi Suceava, noii angajaţi trebuind să aibă măcar un minim de 5 ani de experienţă în domeniu > „Este foarte greu de controlat personal silvic cu ani de experienţă în spate de către persoane care abia au ieşit de pe băncile facultăţii” explică şeful Gărzii Forestiere > Garda Forestieră Suceava este cea mai mare din ţară, având competenţă pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Neamţ

Garda Forestieră Suceava îşi îngroaşă rândurile, în perioada care vine urmând a fi angajaţi noi lucrători. Anunţul este făcut de inspectorul-şef Mihai Găşpărel, care a precizat că, din totalul aprobat la nivel naţional, instituţiei sucevene i s-au repartizat 60 de posturi, care se vor adăuga celor 84 deja existente. Inspectorul-şef precizează că se lucrează la modificarea organigramei, aşezarea personalului în cadrul compartimentelor şi stabilirea atribuţiilor, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) fiind făcută solicitarea ca, la finele lunii august, să demareze concursurile pentru ocuparea locurilor vacante.

Cele mai multe posturi sunt disponibile în judeţele Iaşi, Bacău şi Suceava, „angajaţi urmând a fi inspectori cu diferite grade de pregătire, repartizarea pe acestea, cât şi pe cerinţe specifice fiind operată ulterior”.

„Numărul avansat ţine cont de suprafaţa avută în gestiune, acesta fiind principalul indicator de la care s-a pornit la repartizare. Astfel, în funcţie de numărul stabilit pentru Suceava, se va decide pe ce compartimente va fi repartizat fiecare, cât şi gradul de pregătire pe care cel angajat va trebui să îl aibă. Este evident că nu vom angaja foarte mulţi debutanţi sau cu experienţă de 2-3 ani. Se va căuta ca persoanele care sunt angajate să aibă măcar un minim de 5 ani de experienţă în domeniu. Aceasta deoarece este foarte greu să se exercite o activitate de control asupra personalului silvic, care are ani de experienţă în spate, cu persoane care abia au ieşit de pe băncile facultăţii” explică şeful Gărzii Forestiere.

Găşpărel nu exclude din start angajarea absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior, „aceştia aducând un plus de informaţii şi venind cu tehnici noi”.

„La ora actuală se lucrează foarte mult pe sisteme de cubare, de urmărire satelitară, iar pentru asta, de multe ori, un tânăr este mai deschis la provocări şi are un bagaj informaţional mai bogat decât o persoană cu 20-30 de ani vechime, cu dificultăţi în a lucra cu calculatorul” a precizat inspectorul-şef Mihai Găşpărel, menţionând că în ciuda faptului că specificul muncii nu presupune abilităţi deosebite din spectrul informatic, lucrătorii Gărzii Forestiere vor fi trimişi la cursuri spre a obţine European Computer Driving Licence (ECDL).

Garda Forestieră Suceava este cea mai mare din ţară, ca suprafaţă forestieră administrată şi număr de angajaţi, şi are competenţă pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Neamţ. Legea nr. 159 din 30 iunie 2017 a majorat, până la 1.007, numărul de personal al gărzilor forestiere din ţară, 935 de persoane trebuind să aibă pregătire silvică.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Pingback: Info Suceava

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: