PSD Suceava 2020

Festivalul Medieval de la Suceava, cel mai mare din ţară, capătă anvergură internaţională

> La ediţia din acest an vor participa şi trupe din Italia, Ungaria, Ucraina, Serbia

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare şi Sfânt” care se desfăşoară în perioada 17-20 august la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea dimensiune internaţională şi că vor fi peste 500 de participanţi din ţară, dar şi din Italia, Ungaria, Ucraina, Serbia.

„Am reuşit să-i dăm dimensiune internaţională acestui festival. Va fi cea mai consistentă ediţie de până acum, cu peste 500 de participanţi. Acum se duc tratative cu reprezentanţi din Ungaria, Serbia, Italia şi Ucraina” a spus Flutur.

El a anunţat că vor fi spectacole de reconstituire a vieţii medievale, cum ar fi încoronarea domnului Moldovei, învestirea Sfatului Domnesc, întoarcerea glorioasă din luptă a lui Ştefan cel Mare, dar şi alte episoade ce se vor derula în Cetatea de Scaun, alături de jocuri cu foc, lasere, teatru de copii, lupte, teatru medieval.

„Dăm o importanţă foarte mare acestui eveniment, care va fi cel mai mare festival din ţară, şi vrem să îl internaţionalizăm, aşa cum promiteam încă de anul trecut” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a estimat că vor fi minimum 15.000-16.000 de spectatori la acest festival.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: