PSD Suceava 2020

Cea mai mare medie de admitere din judeţ la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava

> Cea mai mică, la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni

 Cea mai mare ultimă medie de admitere din judeţul Suceava s-a înregistrat la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, la specializarea matematică-informatică, învăţământ bilingv engleză, iar cea mai mică ultimă medie de admitere a fost la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, la specializarea agricultură, în urma repartizării computerizate la admiterea în clasa a IX-a.

Potrivit Edu.ro, în urma repartizării computerizate la admiterea în clasa a IX-a, în judeţul Suceava, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, ultima medie de admitere a fost 9,68.

De asemenea, în fruntea clasamentului publicat se mai regăsesc următoarele specializări: matematică-informatică bilingv engleză de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, unde cea mai mare ultimă medie de admitere a fost 9,61, dar şi specializarea matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, unde ultima medie de admitere a fost 9,57.

Pe locul IV apare specializarea ştiinţe ale naturii, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, unde ultima medie de admitere a fost 9,40.

La specializarea matematică-informatică, atât la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, cât şi la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, ultima medie a fost 9,32.

Cei cinci elevi care au încheiat clasa a VIII-a cu media 10 pe linie, obţinând nota maximă şi la evaluarea naţională, au fost repartizaţi la colegii din Suceava, Gura Humorului şi Fălticeni.

Astfel, Gheorghe Găitan de la Şcoala Gimnazială Bosanci a fost repartizat la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, la specializarea matematică-informatică; Dănuţa Mihaela Gemănar de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului a fost repartizată la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, la specializarea matematică-informatică; Armand Viorel Ilaş de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului a fost repartizat la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, la specializarea matematică-informatică; Petra Elena Sauciniteanu de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava a fost repartizată la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, la specializarea matematică-informatică; Lavinia Christiana Vultur de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni a fost repartizată la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, la specializarea filologie.

Conform rapoartelor publicate de Ministerul Educaţiei, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava figurează pe lista cu primele 50 de specializări din ţară unde s-au înregistrat cele mai mari ultime medii de admitere, pe locul 33, având ultima medie de admitere de 9,68, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză.

Cele mai mici medii de admitere s-au înregistrat la specializarea agricultură de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni – 2,4; la specializarea ştiinţe ale naturii de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca – 2,56; la specializarea protecţia mediului de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava – 2,60; la protecţia mediului de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa – 2,70.

Menţionăm că pentru repartizarea computerizată la admiterea în clasa a IX-a s-au înscris 4.937 de candidaţi, 73 fiind din alte judeţe.

Conform datelor publicate miercuri, 4.889 de candidaţi au fost repartizaţi, iar 48 de elevi au rămas nerepartizaţi.

Metodologia de admitere la liceu prevede că depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi are loc în perioada 13 – 17 iulie.

La 18 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere.

Între 19 şi 21 iulie vor fi rezolvate situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată, se va efectua repartizarea candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaţilor care nu au participat şi a celor care au participat, dar nu au fost repartizaţi în etapa repartizării computerizate.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. MĂI ZIARISTO MIHAELA TCACIUC TU CU CE MEDIE AI INTRAT LA LICEU??AI DAT PE VREMEA CAND ELEVII ERAU LĂSAȚI SĂ COPIE ÎN SALĂ CA SĂ FIE MEDIA MARE A ȘCOLII???CINE TE PLĂTEȘTE PENTRU ACESTE ARTICOLE?Cei cu medii mari sunt doar o investiție nerentabilă a statului român.Toți visează să fraierească statul să-i școlarizeze și apoi să plece sclavi în UE.mAI LĂSAȚI-O BALTĂ CU PRIMUL ȘI CLASIFICĂRILE VOASTRE DE ZIARIȘTI DE …TOP .Toți sunt copiiii foarte buni ,unii au mancat chiar și bătaie și au fost suprasolicitați pentru iște note de 2 lei,pentru a face pe placul părinților care probabil toată viața au avut insuccese și acum refulează prin copiii!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: